Siri Eskola johti Kirittäret taas mestaruuteen – "Tunteiden vuoristorata"

Jyväskylän Kirittäret nappasi Naisten Superpesiksen kymmenennen mestaruutensa. Mestaruus irtosi 2  930-päisen kotiyleisön edessä lauantaina Jyväskylän Hippoksella jaksovoitoin 2–0 (1–0, 3–2).

Tiukassa ottelussa voimasuhteet heittelivät puolelta toiselle, mutta lopulta Kirittäret voitti ottelun. Ottelun yksi ehdottomia hahmoja pudotuspeleistä tuttuun tapaan Siri Eskola, joka löi kolme joukkueensa neljästä juoksusta.

–  Uskoin jo ennen ottelua, että ottelusta tulee melkoinen tunteiden vuoristorata ja sitä se tosiaan oli. Tyhjä olo, kun haluttu mestaruus tuli, Eskola kertasi.

Kirittärillä oli mahdollisuus katkaista loppuottelusarja jo viime sunnuntaina Porissa, mutta Pesäkarhut ei suostunut antautumaan suoraan kolmessa ottelussa. Koko sarjaa kuvastivat pienet marginaalit, jotka kääntyivät useammin jyväskyläläisten eduksi.

Toinen peräkkäinen mestaruus oli myös pelinjohtaja Jussi Viljasen mieleen. Arvostusta hopealle jääneille Porin Pesäkarhuillekin riitti.

–  Tämä on ollut todella hieno sarja. Sanoisin ihan samaa, vaikka olisi menty huomenna Poriin ja hävitty.

Tiukkaa ja tarkkaa peliä

Kuten ratkaisevalta ottelulta odottaa saattaa, pelin kuva oli varsin tarkka. Avausjakson ainoa juoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Pienten marginaalien kääntymistä Kirittärien eduksi kuvasti samassa vuoroparissa ollut tilanne, jossa Pesäkarhujen juoksu hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

–  Me olimme parempia sietämään vuoristoratamaisia hetkiä. Tiesimme, että myös vastustaja saa omat hetkensä aikaiseksi, Eskola mietti.

Viidennessä finaalissa ei ollutkaan yllättävää, että suurin kotiutusvastuu kasaantui Eskolan harteille. Hänen kylmäpäisyyttä kotiutustilanteissa porilaisilta ei löytynyt ottelun aikana.

Tämä näkyi erityisesti toisella jaksolla, kun Kirittärien nopeat onnistumiset pakottivat Pesäkarhut aggressiivisempaan sisäpeliin. Hyvistä vaihtolyönneistä huolimatta juoksujen aikaansaanti oli vaikeaa.

Läpi pudotuspelien vahvana kotiuttajana tunnettu Eskola nappasi pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon. 21-vuotias nainen antoi kuitenkin kunniaa koko joukkueelle.

–  Meillä oli joukkue täynnä MVP-pelaajia. Tämä oli ehdottomasti joukkueen voitto.

Eskolan ja Kirittärien ilta jatkui juhlahumulla. Ensin vuorossa oli perinteinen uinti Hippoksen pesäpallostadionin viereisessä lammessa, josta ilta jatkui saunomisella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.