Steelers ei kelvannut Vaahteraliigalle

Tomi T. Turunen

Amerikkalaisen jalkapallon Ykkösdivisioonan voittanut Kuopio Steelers ei pääse Vaahteraliigaan. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton hallitus päätti, että pääsarja pelataan ensi kaudella samojen joukkueiden voimin kuin kaudella 2009.

- Liittohallitus jakoi ensin liigalisenssit kriteerit täyttäville kuudelle joukkueelle, jonka jälkeen päätettiin täydentää Vaahteraliiga sääntöjen mahdollistamaan kahdeksaan joukkueeseen. Tällöin jäljellä olevista kaksi paremman rankingin omaavaa joukkuetta sai lisenssin Vaahteraliigaan ja huonoimman rankingsijoituksen omaavan joukkueen kohtaloksi jäi jäädä ilman liigalisenssiä, SAJL:n puheenjohtaja Roope Noronen perustelee.

Steelrsin puheenjohtaja Jarkko Surakka tyrmistyi ratkaisusta.

- Ainakin minä kuulen ensimmäistä kertaa tilanteesta, jossa seura täyttää sekä taloudelliset että urheilulliset kriteerit, mutta ei silti kelpaa, Surakka totesi.

Surakan mukaan kuopiolaiset eivät aio jättää asiaa sikseen.

- Tällä hetkellä näyttää sille, että joudumme turvautumaan urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Steelers sai tiedon lisenssihakemuksensa eväämisestä 15 minuuttia ennen kuin lajiliitto tiedotti päätöksestään.

- Koko menettelytapa on tyrmistyttävä. Meille ei ole millään tavalla yksilöity, miksi emme Vaahteraliigaan kelpaa. Ymmärtäisin, jos seura ei olisi hoitanut velvoiteitaan, mutta olemme pyrkineet toimimaan pilkulleen ohjeiden mukaan ja ymmärtääkseni siinä myös onnistuneet.

Liigalisenssin kaudelle 2010 saivat hallitseva mestari Porvoo Butchers, Helsinki Roosters, Seinäjoki Crocodiles, Lappeenranta Rajaritarit, Jyväskylä Jaguaarit, Helsinki Wolverines, Tampere Saints ja Turku Trojans.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut