Steelers hankki johtohahmon puolustukseensa

Kari Haavisto

Amerikkalaisen jalkapallon I divisioonassa pelaava kuopiolainen Steelers on hankkinut puolustukseensa 25-vuotiaan yhdysvaltalaispelaajan Justin Bellin.

Ohio Dominicanin yliopistossa NCAA:n II divisioonaa puolustuksen takamiehenä ja potkujen palauttajana pelannut 178-senttinen ja 83-kiloinen Bell keräsi kolmen vuoden aikana komeat tilastot 294 taklauksella, yhdeksällä syötönkatkolla, seitsemällä pakotetulla rähmäyksellä, 23 puolustetulla heitolla ja 14,2 jaardilla per puntin palautus.

Bell valittiin 2012 ja 2013 konferenssinsa ykköstähdistöön ja vuonna 2013 vuoden takapuolustajaksi.

Valmistumisensa jälkeen mies on pelannut Milanon Seamenin riveissä Italiassa.

Mennyt kausi Euroopassa jäi Belliltä väliin, koska hän teki kaikkensa päästäkseen NFL:n joukkueiden kokoonpanoihin, mutta hän jäi lopulta ilman kutsua harjoitusleireille.

Bellin serkku on Pittsburgh Steelersin tähtikeskushyökkääjä Le’Veon Bell, joka valittiin NFL:n tähdistöotteluun Pro Bowliin ja urheilutoimittajien äänestämään All-Pro joukkueeseen vuonna 2014.

Steelersin valmentaja Pekka Utriainen on mielissään uudesta sopimuksesta.

– Takapuolustus oli meille selkeä kohde, kun syksyllä lähdettiin kartoittamaan ensi kauden vahvistuksia rapakon takaa. Bell tulee olemaan puolustuksemme johtaja, monipuolinen urheilija, ase potkujen palautuksissa, Utriainen selvittää.

– Etsimme edelleen kiivaasti hyökkäyksen puolelle samantyyppistä johtavaa pelaajaa, Utriainen jatkaa.

Steelers on myös solminut tulevan kauden kattavan farmisopimuksen II divisioonassa pelaavan Mikkeli Bouncersin kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut