Suomalaiskolmikko lähtee peräkkäin kohti loppunousua

Hiihtäjät Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki lähtevät huomenna runsaan puolen minuutin sisällä kohti maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen loppunousua. Kolmikko on kiertueella sijoilla kolme, neljä ja viisi.

- Toivottavasti pystytään porukassa tekemään töitä, ja saataisiin kunnon taistelu aikaan, kolmatta kertaa Alpe Cermisin rinteeseen lähtevä Kyllönen sanoi.

Suomalaisten edellä ovat Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Therese Johaug, joka noussee 23 sekunnin takamatkalta kiertuevoittoon.

Vielä kokonaistilannettakin tiukempi suomalaistaistelu oli tänään Val di Fiemmen vitosella, joka hiihdettiin perinteisellä rankassa vesisateessa. Kyllönen oli kolmas, Niskanen neljäs, Lähteenmäki viides ja Aino-Kaisa Saarinen seitsemäs. He olivat loppuajoissa neljän sekunnin sisällä.

Lähteenmäki on ollut kahdesti aiemmin neljäs Tour de Skin lopputuloksissa. Huominen on silti hänen mielestään arvoitus.

- Joka kerta on ollut todella väsynyt ja miettinyt aamulla, ettei jaksa lähteä hiihtämään. En tiedä yhtään, mitä huomenna on tulossa, Lähteenmäki sanoi.

Riitta-Liisa Roponen kuvasi tämän kauden kiertuetta uransa vaikeimmaksi. Tänään hän oli 20:s ja on kokonaistilanteessa 17:s.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.