Suomi järjestää lentopallon EM-kisojen alkulohkon vuonna 2021

Suomen lentopalloliiton työ omien EM-kisojen saamiseksi onnistui.

Suomen miehet pelaavat seuraavissa EM-kisoissa syksyllä 2021 Tampereella. Euroopan liitto CEV myönsi yhden kisojen alkulohkoista Suomen järjestettäväksi.

Jännitettäväksi jää, että onko turnaus Tampereen uuden rakenteilla olevan Kansi-areenan ensimmäinen huipputapahtuma. Muuten pelipaikka on Hakametsän jäähallissa.

Vuoden 2021 EM-kisat järjestetään neljässä maassa kuten parhaillaan meneillään olevat kisatkin. CEV on jo aiemmin julkistanut kaksi kisaisäntää, Viron ja Tshekin. Vielä käydään neuvotteluja neljännestä maasta, joksi on vahvimmin ollut keskusteluissa esillä Saksa.

Suomi toivoo saavansa myös jatkopelejä järjestettäväkseen, mutta CEV etsii vielä neljättä maata alkulohkon järjestäjäksi.

Vuoden 2021 kisat ovat 32. miesten EM-kilpailut. Ensimmäiset järjestettiin Italiassa 1948. Vuodesta 1975 lähtien kisat on järjestetty joka toinen vuosi.

Suomessa on pelattu aiemmin miesten EM-kisat kahdesti. Vuonna 1977 Suomen ottelut pelattiin Oulussa ja Helsingissä (12 joukkuetta, Suomi 11:s) ja 1993 kisat järjestettiin Oulussa ja Turussa (12 joukkuetta, Suomi 10:s). Molemmilla kerroilla koko turnaus pelattiin Suomessa. Vuonna 1977 pelattiin samaan aikaan myös naisten EM-kisat Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.