Suomi menetti mahdollisuutensa jatkoon

Suomi menetti mahdollisuutensa käsipalloilun miesten MM-karsinnoissa jatkopeleihin. Lohkon kovin joukkue Liettua voitti Suomen Vilnassa niukasti 24-23 (10-13).

Liettua saa kotiinsa vielä lohkon heikoimman joukkueen Turkin ja tuskin sitä häviää. Myös maajoukkueen päävalmentaja Mikael Källman on sitä mieltä, että ykköspaikka karkasi. Vain lohkovoittaja etenee jatko-otteluihin.

Aivan kuten Suomen torstainen peli Liettuaa vastaan Vantaalla, oli lauantainenkin kohtaaminen melko dramaattinen. Suomi tasoitti torstaina kymmenen sekuntia ennen päätöstä 20-20:een. Lauantaina Liettua iski voittomaalin Suomeen tyhjään maaliin puolisen minuuttia aivan loppuvaiheissa.

Suomi pelasi Källmanin mukaan erittäin hyvin. Se johti puoliajalla ja vielä toisellakin jaksolla Suomella oli yhdessä vaiheessa jopa neljän maalin johto. Mutta sitten Liettua alkoi nostaa puolustustaan ja Suomen peli sekosi.

Minuutti ennen päätössummeria Suomi johti 23-22. Sitten joukkueen kapteeni Miro Koljonen ajettiin ulos hieman kyseenalaisen tuomion jälkeen. Liettua sai seitsemästä metrin heiton, josta se teki maalin ja tasoitti.

Källmanilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ottaa maalivahti ulos ja pelata kuudella kenttäpelaajalla.

- Riski täytyi ottaa, hän totesi.

Liettua sai heitetyksi voittomaalin Suomen tyhjään maaliin. Källmanin mukaan Suomen parhaimmistoa olivat Andreas Rönnberg, Richard Sundberg ja maalivahti Ville Nordqvist. Suomen parhaimmat maalintekijät olivat Koljonen kuusi maalia ja Rönnberg viisi.

Liettuan ahnein maalitykki oli aivan kuten Vantaallakin Benas Petreikis, joka Suomessa osui kuudesti, mutta pisti Vilnassa yhden paremmaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.