Suomi tasoihin Liettuan kanssa käsipallon MM-karsinnassa

Richard Sundberg heitti Suomen tasoihin 20-20 Liettuan kanssa käsipalloilun miesten MM-karsinnassa Vantaalla. Sundbergin osuma tuli kymmenen sekuntia ennen päätössummeria.

Tulos tiesi sitä, että Suomella on edelleen mahdollisuudet lohkovoittoon, mutta seuraava peli Liettuaa vastaan tämän kotikentällä lauantaina on lähes pakko voittaa. Vain voittaja etenee jatkoon.

Suomi oli tappiolla jo 15-20 viitisen minuuttia ennen päätöstä, mutta sitten alkoi Sundbergin show. Hän heitti viidestä Suomen maalista neljä Liettuan verkkoon.

Suomi menetti jo 15. minuutin kohdalla erittäin tärkeän pelaajan. Tällöin Norjassa pelaava Andreas Rönnberg sai punaisen kortin.

Tapaus oli hyvin erikoinen. Suomi sai 7 metrin heiton, jota asettui heittämään Rönnberg. Hänen heittonsa osui Liettuan maalivahtia Arunas Vaskeviciusta päähän ja tämä kaatui maahan. Valkovenäläistuomarit katsoivat, että Rönnbergin virhe oli tahallinen ja ajoivat tämän ulos.

Suomen päävalmentaja Mikael Källman piti ratkaisua harmillisena.

- Siinä meiltä meni heti alussa tärkein pelin- ja maalintekijämme. Onneksi Sundberg otti vastuun useimmista maalintekopaikoistamme ja onnistui niissä.

HC Westiä edustava Sundberg oli Suomen maalintekijöistä ylivoimainen, sillä hän osui peräti yhdeksän kertaa. Seuraavaksi paras oli kapteeni, saman seuran Miro Koljonen, kolme täysosumaa.

Liettua oli mennä menojaan toisen jakson 20 minuutin jälkeen. Se johti viidellä maalilla.

- Onneksi saimme juonesta kiinni ja Sundberg hoiti loput.

Källmanin mukaan tasapeli riitti pitämään Suomen edelleen mukana taistossa.

- Murehdimme lauantain peliä sitten kun sen aika on, hän lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.