Talvi teki hyvää Hymynkareelle

Usealla kuopiolaisella riittää tänä iltana taas jännitettävää, kun Viidensadan Tallin omistama suomenhevosori Hymynkare palaa talvitauon jälkeen radoille.

Ori kilpaili viimeksi Kriteriumin finaalissa lokakuussa ja on sen jälkeen latautunut viisivuotiskauden koitoksiin kotitallillaan Maaningan maastoissa.

–Hymynkareen talvi on mennyt hyvin. Hevosta on huollettu pariin otteeseen kilpahevosten perusvaivojen takia, mutta muuten se on saanut treenata terveenä, valmentaja Tero Mäenpää kertoo.

– Ori on nyt ihan eri hevonen, kuin viime vuonna. Se ei ole enää niin lapsellinen, vaan on kasvanut ja riskistynyt kovasti. Nykyään se lähtee vapaalle radalle käännettäessä ihan omasta tahdostaan kiriin. Vielä viime vuonna ori oli joissakin starteissaan vähän laiska möllykkä, Mäenpää jatkaa.

 

Hymynkare aloitti kilpauransa viime vuonna tasaisen varmalla työllä, vaikka voittotili ei vielä yhdestätoista kilpailusta auennutkaan. Ori selvitti tiensä kaikkien suurimpien ikäluokkakilpailuiden finaaliin ja mahtui tilastoissa ikäluokkansa kärkikymmenikköön.

–Olin viime vuoteen Kriteriumin finaalia lukuun ottamatta tyytyväinen.

Uuteen kauteen Mäenpää lähtee suojattinsa kanssa hyvillä mielin. Hymynkare on tehnyt viimeisen kuukauden harjoitukset huonojen valmennusolosuhteiden takia Kuopion raviradalla Sorsasalossa, joten paikka on ainakin oriille tuttu.

–Olemme käyneet radalla koko porukalla. Tiistaina oli 17 hevosta mukana, Mäenpää nauraa.

– Hymynkareella ei ole ajettu koko ajan hiittiä, vaan treenattu samalla. Hevonen tuntuu oikein hyvältä ja luotto siihen on kesän kilpailuja silmällä pitäen kova.

 

Kauden avauksessa Mäenpää ei vielä lupaa esitellä kotiyleisölle parasta Hymynkaretta, vaikka lähtö näyttää paperilla sopivalta.

– Hevosella ei ole ajettu harjoituksissa maksimivauhteja, joten se ei ehkä saa heti itsestään parasta irti.

– Mikäli kaikki menee hyvin, tarkoituksena on ajaa seuraava lähtö parin viikon päästä ja yrittää saada hevosta vielä starttien myötä eteenpäin kohti kesän pääkisoja. Tavoitteet ovat tietysti Derbyssä.

Hymynkareen lisäksi myös sen ikätoveri ja ikäluokan ykkösnimi Koivikon Kalle avaa kautensa Sorsasalossa. Tuomas Pakkasen ajama Kriterium-voittaja joutuu rahasummansa takia suomenhevosten pääsarjaan, mutta kuuluu suosikkeihin.

Ennen ravien alkua Team Sorsasalo ja Kuopion Ratsastajat ottavat mittaa toisistaan montén haasteajossa ja ravien aikana perheen pienimmillä on mahdollisuus kilvoitella keppihevosratsastuksessa.

 

Kuopion ilmaisravit alkavat klo 17.30 ja illan ohjelmassa on kaikkiaan 10 totolähtöä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.