Talvitapahtuma houkutteli sadat suonenjokelaiset ulkoleikkeihin

Kaksivuotias Otto Nenonen laski äitinsä Jonna Korhosen kanssa mäkeä, kun Angry Birds Go Snow -tapahtuma järjestettiin Suonenjoella. Akseli Muraja

Tomi T. Turunen

Suomen Ladun maksuton Angry Birds Go Snow -tapahtuma sai suonenjokelaiset lapsiperheet liikkeelle sunnuntaina.

Nelituntisen tapahtumapäivän aikana eri tapahtuapisteillä vieraili satoja lapsia perheineen.

– Aamulla aurinko paistoi ja sää on muutenkin ihanteellinen. Onneksi meille sattui oikein sisäänheittokeli, tapatuman järjestelyistä vastanneen Suonenjoen ladun puheenjohtaja Marko Hassinen iloitsi.

– Veikkaan, että tälläkin hetkellä täällä jäällä ja tuolla yläkentän toimintapaikoilla pyörii 500 henkeä. Jo se on kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin ajattelimme saavamme porukkaa liikkeelle, lumikenkäpisteellä kokeilijoita liikkeelle avittanut Hassinen jatkoi.

Noin 40 vapaaehtoisen voimin tiiviille alueelle oli järjestetty noin kymmenen toimintapistettä.

– Tämä on hieno näyte pienen paikkakunnan yhteistyöstä, kun reserviläiset ovat ohjaamassa liikennettä, partiolaiset paistavat lettuja ja urheiluseurojen väkeä on toimintapisteillä, Hassinen kiitteli talkooväkeä.

Tarjolla oli ainakin mäenlaskua, hiihtoa, luistelua, lumikenkäilyä, curlingia, laukkaa keppariradalla, napa- ja potkukelkkailua, Angry Birds -jättiritsalla ampumista ja vihaisten lintujen laukomista jääkiekkomaaliin.

– Hienoa, että ihmisiä on näin paljon liikkeellä, kun kerrankin on jokin tapahtuma järjestetty, Kirsi Heiskanen kiiitteli.

Heiskasen perhe Harri-isä, Kirsi-äiti, viisivuotias Hilma ja vuoden ja kymmenen kuukauden ikäiset Aune ja Sylvi nauttivat tapahtuman monipuolisuudesta.

– Täällä on päässyt kokeilemaan myös ihan uusia lajeja ja sitä kautta moni perhe saa virikkeitä omaan arkiliikuntaan. Esimerkiksi tuo curling on tosi hauskan näköistä, Harri Heiskanen sanoi.

Lasten mieleen näytti perinteisempien lajien rinnalla olevan erityisesti isot ritsat, joissa pienemmille pehmolinnuilla yritettiin pudottaa isompia lumirakennelmien päältä.

– Ritsa on ollut hauskinta. Sain pudotettua kaksi lintua kerralla, äitinsä Karoliina Sinkkilän kanssa tapahtumapisteillä kierrellyt kahdeksanvuotias Kasper Sinkkilä arvioi.

Talven aikana Suomen Ladun jäsenyhdistysten kanssa toteutettava ja Rovion ja opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Angry Birds Go Snow -tapahtuma vierailee 19 paikkakunnalla. Savoon vihaiset linnut saapuvat vielä sunnuntaina 7. helmikuuta Kuopioon ja sunnuntaina 14. helmikuuta Juankoskelle.

Angry Birds Go Snow Puijon Hiihtostadionilla Kuopiossa su 7.2. klo 10–14 ja Juankosken Pappilanmäellä su 14.2. klo 10–14.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.