Tammat piristävät Euroopan mestari Jontte Boyn mieltä

Kolmevuotiaana ikäluokkansa koko Euroopan ykkösnimeksi noussut Jontte Boy yrittää tehdä vaikeiden vuosien jälkeen jälleen paluuta huipulle.

Ori voitti kolmevuotiaana kotimaassa Kriteriumin ja löi ikätoverinsa ulkomailla muun muassa Orsi Mangelissa ja EM-kisassa. Huikean kauden saldona oli lopulta yhdeksän voittoa kymmenestä startista ja lähes 300 000 euroa palkintorahoja.

Nelivuotiskaudella nyt seitsemän vuotias Jontte Boy loukkasi selkänsä, eikä ole saanut vielä sen jälkeen parasta luokkaansa esille. ori ei ole päässyt kilpailemaan neljän vuoden aikana kuin reilut 30 kertaa. Voittoja on tullut viisi.

Viimeisimmän voittonsa Euroopan mestari otti arvokkaaseen paikkaan Suur-Hollola-ajon alkuerissä ja lunasti pääsylipun kesäkuun lopussa Lahdessa ajettaviin välieriin.

Valmentajansa Tuomas Korvenojan ajokki eteni ensimmäisellä takasuoralla helposti keulaan ja piti paikkansa varmoin ottein maaliin asti.

– Jontte Boy on hoidellut kesän aikana kahta työtä ja varsinkin siitostouhut ovat selvästi piristäneet oriin mieltä, Korvenoja nauroi.

Jontte Boylla on astutettu tänä kesänä jo 64 tammaa.

– Ori on saanut suomalaiseksi siitosoriiksi yllättävän paljon tammoja, mikä on tosi hieno asia. Nyt joudutaan polttamaan kynttilää vähän molemmista päistä, mutta yritetään pitää hommat tasapainossa.

Ainakaan Suur-Hollolan alkuerässä Jontte Boyn tiukka aikataulu ei menossa näkynyt. Ori paineli Jokimaalla täyden matkan aikaan 12,8.

– Mieliäkseen finaaliin pitää hevosen parantaa sekunti tai puolitoista, mutta on kiva olla ainakin välierissä mukana. Katsotaan mitä saadaan kuukauden aikana aikaiseksi. Nyt oli kuitenkin vasta neljäs startti pitkän tauon jälkeen.

Alkuerien kautta ainoana savolaishevosena tiensä välieriin selvitti kolmannessa erässä toiseksi kirinyt suonenjokelainen Axel Foley. Esa Holopaisen ajokki kiersi viimeisessä kaarteessa kolmatta ja neljättä rataa pitkin ja vain maali pelasti voiton kovasukuiselle Pekka Korven Arctic Loverille. Voitto oli viisivuotiaalle Arctic Loverille vasta uran ensimmäinen.

 – Arctic Lover on isokokoinen, joten sitä on pitänyt kilpailuttaa ja treenata varovasti. Luotan hevoseen kuitenkin kovasti, sillä kaikista sen sisaruksista on tullut hyviä kilpahevosia, Pekka Korpi totesi.

Kolmas alkuerä meni Hannu Torvisen ja Zeus Kempin tilille.

 – Hevonen oli tänään rauhallinen ja levollinen. Silloin se yleensä pärjää. Nyt ruuna tuli korvat kiinni maaliin, Hannu Torvinen paljasti.

– Olen uskonut Zeus Kempiin kovasti jo pitkään, sillä se on ollut aina jaksava ja rehti kilpailija. Nyt sille on tullut myös vauhtia lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.