Tapahtuiko Ostravan keihäsillassa moka? IS: Liki 87 metriä kiskaissut Yego astui voittoheiton yli

Kenian Julius Yego kiskaisi keihäänheitossa upean tuloksen 86,88 metriä Ostravan kansainvälisissä yleisurheilukisoissa. Mutta oliko Kenian ennätystulos ja kisan voittoheitto yliastuttu? Kyllä oli, todetaan Ilta-Sanomien verkkojutussa, jossa on myös kuva tilanteesta. Pysäytyskuvasta näkee, että käsi käy heittoviivan päällä.

Yliastumisen vahvistaa myös kisojen nettilähetystä seurannut Urheiluliiton sääntöasiantuntija Pasi Oksanen.

– Sen näki tv-kuvasta.  Televisiosta näkee nykyään joskus tilanteet jopa paremmin ja myös useammasta vinkkelistä kuin lippumiehen paikalta. Onhan tämä noloa, kun kyse on myös palkintorahoista, Oksanen sanoo.

Maailmantilaston kärkimies Tero Pitkämäki jäi kisassa kolmanneksi. Hän sai sateisessa säässä parhaalle heitolleen mittaa 83,96 metriä.

Yego kiskaisi voittoheiton kolmannella kierroksella. Saksan Thomas Röhler heitti kolmannellaan 85,36 ja oli toinen.

Egyptin Ihab Abdelrahman sijoittui neljänneksi tuloksella 82,85. Polveaan aristeleva Tshekin Vitezslav Vesely heitti 82,37 ja sijoittui kuudenneksi ennen olympiavoittaja Keshorn Walcottia.

Vesisade ja koleus latistivat Ostravassa sekä urheilijoiden että yleisön tunnelmia.

Tshekin Anezka Drahotova käveli silti alkuillasta 3 000 metrin kärkituloksen aikaan 11.52,38. Myös puolalaisen Karol Zalewskin voittoaika 32,25 miesten 300 metrin juoksussa on kauden kärkitulos.

Puolan Adam Kszczotin voitti 1 000 metrin juoksun kauden kärkiajalla 2.17,25.

Kilpailun ykköstähti Usain Bolt näytti kärsivän kylmästä pahimmin. Hän voitti kuitenkin 200 metrin juoksun ajalla 20,13, joka nosti hänet maailmantilastossa neljänneksi. Hän paransi kauden parastaan seitsemällä sekunnin sadasosalla.

Puolan Pawel Fajdek voitti moukarinheiton tuloksella 80,75, ja Yhdysvaltain Christian Taylor ponnisti kolmiloikassa hyvän voittotuloksen 17,52.

Myös Yhdysvaltain Sharika Nelvis intoutui kelpo vauhtiin naisten 100 metrin aidoissa. Hänen voittoaikansa oli 12,55.