Tuomas Sammelvuo jättää Lokomotivin etuajassa

Lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Tuomas Sammelvuo pääsee käärimään hihat toden teolla tuoreen petinsä eteen jo ensi viikolla.

Sammelvuo on enää tämän viikon Venäjällä Lokomotiv Novosibirskin palveluksessa. Kuopiolainen palaa kotimaahansa vastoin alkuperäisiä suunnitelmia etuajassa ensi maanantaina. Sammelvuon piti alun alkaen palata Suomeen vasta Lokomotivin Omskissa 16.-17.3. isännöimän Final Four -turnauksen jälkeen.

–Puhuin seuran johtajan Roman Stanislavovin kanssa useita kertoja sen jälkeen, kun minut valittiin Suomen päävalmentajaksi ja pohdimme yhdessä mitä nyt olisi parasta tehdä. Stanislavov ymmärsi loistavasti tilanteen, ja antoi minulle mahdollisuuden lähteä Suomeen, kertoo Sammelvuo Lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Oli todella loistava homma, että seura antoi minulle tämän mahdollisuuden.

Sammelvuo on tällä hetkellä Moskovassa Lokomotivin kakkos- ja kolmosjoukkueiden kanssa. Torstaina hän jatkaa sieltä Pietariin ja sen lähellä Sosnovyi Borissa pelattaviin kakkosliigan peleihin. Maanantaina hän lentää Pietarista Helsinkiin ja jatkaa illalla kotikaupunkiin Kuopioon.

– On hienoa, että pääsen nyt keskittymään valmennukseen täysillä. Pääsen seuraamaan potentiaalisia maajoukkuepelaajia Suomen liigassa ja myös valmistelemaan tulevaa maajoukkuekautta.

Sammelvuo on viimeisten kymmenen päivän ajan vetänyt Lokomotivin kakkosjoukkueen harjoitukset, kun päävalmentaja on sydänvaivojen takia sivussa.

–Omat pelit ovat nyt ohi, mutta onneksi sitä ei ole nyt aikaa miettiä. En ole enää kymmeneen päivään pelannut lainkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.