Tuukka Rask kerää ylistystä – Stanley Cupin finaalit voiton päässä

Harva uskoi ennen joulua, että Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask olisi yksi jääkiekon NHL:n pudotuspelien kirkkaimmista onnistujista. Nyt hän johdattaa Bostonia kohti Stanley Cupin finaaleja. Keskiviikon vastaisena yönä Rask torjui kiekon 35 kertaa, kun Boston voitti Carolinan 2–1 ja siirtyi itälohkon finaaleissa johtoon voitoin 3–0.

–  Tämän hetken pelaaminen on ollut luultavasti parasta, mitä olen häneltä nähnyt, Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy kertoi TSN:n mukaan.

Raskin syksy oli vaikea. Pelit sujuivat tahmeasti, ja kakkosmaalivahti Jaroslav Halak uhkasi viedä peliajan. Rask piti syyskaudella jopa taukoa jääkiekosta viikon ajan ja keskittyi perheensä kanssa olemiseen. Tauko teki hyvää suomalaiselle, joka äityi vuodenvaihteessa loistavaan torjuntavireeseen. Sille ei näy loppua.

–  Olen tuntenut oloni hyväksi monta kuukautta. Se riippuu ajoituksesta, kärsivällisyydestä ja kaikesta tästä. Mielestäni kokemus auttaa tässä. Yritän pysyä keskittyneenä ja terävänä, Rask kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Halakin runkosarjassa saama peliaika on kääntymässä Bostonin eduksi. Rask sai runkosarjassa tarpeeksi lepoa ja on pudotuspeleissä virkeimmillään. Suomalainen on pysäyttänyt kiekot 93,9 prosentin varmuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,96.

–  Haluan pelata rauhallisesti, tehdä itseni isoksi ja tehdä vaikeat tilanteet näyttämään helpoilta, Rask pohdiskeli.

Rauhallisuuden mainitsi myös Bostonin luottohyökkääjä Patrice Bergeron.

–  Rask on aina tyyni. Hän on ollut upea. Hän on yksi syy siihen, että olemme tässä juuri nyt, Bergeron hehkutti.

Carolinan suomalaisten kausi katkolla

Keskiviikon vastaisena yönä Sebastian Aho nappasi syöttöpisteen Carolinan maaliin, jolla Calvin de Haan kavensi pelin 1–2:een. Bostonin maalintekijät olivat Chris Wagner ja Brad Marchand.

Ahon, Teuvo Teräväisen ja Saku Mäenalasen Carolina on pelannut hienon kauden ja raivannut pudotuspeleissä tieltään hallitsevan mestarin Washingtonin sekä vahvan runkosarjan pelanneen New York Islandersin. Nyt Carolinan pitäisi voittaa neljä ottelua peräkkäin, jotta se etenisi Stanley Cupin finaaleihin.

Tuukka Rask on este, jonka yli Carolina ei ole pääsemässä. Rask lämpeni aiemmissa ottelusarjoissa Torontoa ja Columbusta vastaan. Myös Carolina on laukonut kelpo määrän, mutta on yllättänyt suomalaisen yhteensä vain viisi kertaa.

–  Totta kai niistä paikoista olisi pitänyt tulla tulosta, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour viittasi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla avauserän paikkoihin, joita esimerkiksi Teräväinen tuhlasi.

–  Olihan se hieman masentavaa, kun ei saatu mitään aikaan, mutta peli tuntui silti hyvältä. Toisessa erässä tilanne sitten luisui vastustajalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.