Tyler Farrar kiri etappivoittajaksi

Amerikkalaispyöräilijä Tyler Farrar pääsi juhlimaan maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon kolmannen etapin voittoa massakirin päätteeksi. Etappivoitto oli Farrarille uran ensimmäinen Tourilla.

Olonne-sur-Meristä käynnistynyt ja Bretagnen Redoniin päättynyt 198 kilometrin etappi oli hyvin perinteinen tasamaaetappi, jolla nähtiin irtiottoyritys mutta joka päättyi kuitenkin massakiriin.

Garmin-Cervelo-tallin Farrar sai loppukirissä vetoapua tallitovereiltaan, kokonaiskilpailua johtavalta norjalaiselta Thor Hushovdilta sekä uusiseelantilaiselta Julian Deanilta. Farrar leikkasi maalilinjan niukasti ennen ranskalaista Romain Feillua ja espanjalaista Jose Joaquin Rojasia.

Etappi ei muuttanut ympäriajon kokonaistilannetta. Sunnuntaina kärkeen noussut Thor Hushovd jatkaa kokonaiskilpailun kärjessä. Britti David Millarilla on Hushovdin kanssa sama aika, Australian Cadel Evans on jäänyt sekunnin.

Suosikeista luxemburgilainen Andy Schleck on neljän sekunnin päässä Hushovdista, espanjalainen Alberto Contador on jäänyt minuutin ja 42 sekuntia.

Tiistaina poljetaan 172,5 kilometrin tasamaaetappi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.