Uimaliitto peruutti kansalliset arvokilpailut kesäkuun loppuun asti

Suomen uimaliitto on peruuttanut kesän 2020 kansalliset arvokilpailut koronaviruspandemian takia. Peruutettuja kilpailutapahtumia on yhteensä kuusi, ja niiden joukossa ovat taitouinnin, uimahyppyjen ja uinnin Suomen mestaruuskilpailut.

–  Suomen uimaliitto kantaa vastuuta jäsenistöstään ja tahtoo kaikin keinoin edistää heidän terveyttään ja hyvinvointiaan, Uimaliitto perusteli ratkaisua.

Liitto totesi, että urheilijoiden harjoitusmahdollisuudet ovat heikentyneet viranomaismääräysten seurauksena, eivätkä harjoitusmahdollisuudet ole tasapuoliset Suomen eri alueilla.

Kisat jatkuvat, kun koronavirustilanne sallii harjoittelun ja kisojen järjestämisen.

–  Suomen uimaliitto seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja arvioi käytettävissä olevan tiedon perusteella mahdollisuuksia järjestää näyttökilpailuita tarpeen mukaan sovelletuin järjestelyin myöhemmin vuoden 2020 aikana, liitto ilmoitti.

Perutut kilpailut ovat Tampereen Rollo-tapahtuma 5.–10. kesäkuuta, taitouinnin, uimahyppyjen ja ikäkausiluokkien SM-kilpailut 12.–14. kesäkuuta Kuopiossa, Helsingissä ja Jyväskylässä sekä Helsingin SM-uinnit 25.–28. kesäkuuta.

Kilpailut on peruttu kesäkuun loppuun asti. Jatkosta päätetään myöhemmin.

Maantiejuoksun SM-kilpailut siirtyivät syksyyn

Maantiejuoksun SM-kilpailut siirtyvät ensi syksyyn. Maantiekisat oli tarkoitus järjestää huhtikuussa Kuopiossa, mutta koronavirusuhka siirsi kisat Vantaan maratonin yhteyteen 10. lokakuuta.

Vantaan kisoissa juostaan Suomen mestaruuksista miesten ja naisten maratonilla, puolimaratonilla sekä nuorten sarjoissa 10 kilometrin maantiejuoksussa.

Päätöksen Kuopion kisojen siirrosta teki Urheiluliiton kilpailuvaliokunta.

Urheiluliitto siirsi jo aiemmin maastojuoksun SM-kilpailut toukokuulta syksyyn. Maastokisat järjestetään 27. syyskuuta Kurikan urheilupuistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.