Uran 20. grand slam -mestaruus herkisti Federerin kyyneliin – Australiassa koettiin tennishistoriaa

Sveitsin Roger Federer on voittanut tenniksen Australian avoimen turnauksen miesten kaksinpelimestaruuden. Hän kukisti loppuottelussa Kroatian Marin Cilicin 6–2, 6–7 (5–7), 6–3, 3–6, 6–1.

Federer voitti kaksinpelissä uransa 20. grand slam -turnausmestaruuden. Hänellä on miehissä enemmän grand slam -kaksinpelititteleitä kuin kenelläkään toisella.

– Oli pitkä päivä odottaa loppuottelua iltaan saakka. Tämä on ollut pitkä matka, 36-vuotias Federer sanoi kenttähaastattelussa.
Turnauksessa toiseksi sijoitettu Federer hävisi tämän vuoden turnauksessa vain kaksi erää, eli kuudenneksi listatulle Cilicille finaalissa toisen ja neljännen erän.

– Uskomatonta. Satumainen tarina jatkuu hienosta viime vuodesta. Kiitos, kyyneliin liikuttunut mestari kertoi.

Federer uusi Australian avointen mestaruuden viime vuodelta. Hän on voittanut Australian-turnauksen kuusi kertaa. Viime vuonna Federer voitti grand slam -kiertueella myös Wimbledonin turnauksen.

Federerin voittosarja grand slam -turneella alkoi Wimbledonista vuonna 2003.

Finaalin hävinnyt Cilic nousee miesten maailmanlistalla kolmanneksi.

– Minulla oli omat pienet mahdollisuuteni, mutta Roger pelasi ällistyttävää tennistä. Toivottavasti nostan voittopokaalia tulevaisuudessa täällä, loppuottelussa kelpo vastuksen antanut Cilic kertoi.