Urheilijan elämänhallintaan toivotaan parannuksia

Olympiavoittaja Mika Myllylän traaginen kuolema nosti jälleen pintaan kysymyksiä huippu-urheilijan aktiiviuran jälkeisestä elämästä. Urheilijan elämä saattaa lipsua uran jälkeen väärälle ladulle, vaikka päinvastaisiakin esimerkkejä on toki olemassa.

Huippu-urheilun muutosryhmän johtaja Jukka Pekkala myöntää, että uransa lopettanutta urheilijaa pitää tukea entistä paremmin.

- Olemme Suomessa tämän asian suhteen hyvällä tiellä, mutta esimerkiksi urheilijan elämänhallintaan liittyvissä kohdissa on paljon parannettavaa, Pekkala sanoo.

Hän korostaa ongelmien ennaltaehkäisevän työn tärkeyttä. Muutostyöryhmä pyrkii parantamaan urheilijan mahdollisuuksia opiskeluun, jotta tämä ei putoaisi uran jälkeen tyhjän päälle.

- Meillä ei ole mitään valmista rakennetta tai toimenpidettä urheilijan normaalielämään sopeutumisesta. Siis jos käy niin, että niin sanottu normaalielämä ei vain lähde sujumaan työpaikasta tai opiskelupaikasta huolimatta. Mutta se on ehdottomasti asia, johon pitää löytää ratkaisuja, Pekkala pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Myllylän pihapiirissä ammuskeltiin viikonloppuna