Uzbekistanin Istomin järjesti jättiyllätyksen

Tenniksen Australian avoimen mestaruuskilpailun miesten kaksinpeli jatkuu Melbournessa ilman sen viime vuosien hallitsijaa Serbian Novak Djokovicia.

Uzbekistanin Denis Istomin järjesti grand slam -kiertueen avausturnauksessa jättiyllätyksen, kun hän kukisti Australiassa kaksinpelin kuusi kertaa voittaneen Djokovicin toisella kierroksella 7–6 (10–8), 5–7, 2–6, 7–6 (7–5), 6–4.

Djokovic on kaksinpelin maailmanlistalla toisena, Istomin 117:s.

Koko ottelun ajan väkevästi syöttänyt Istomin mursi vastustajansa syötön päätöserän viidennessä pelissä, eikä Djokovic enää pystynyt kipuamaan rinnalle. Viisieräinen ottelu kesti lähes viisi tuntia.

– Yllätin itsenikin. Tämä merkitsee minulle todella paljon, koska tämä on ensimmäinen suuri voittoni. Nyt tiedän, että voin pärjätä joka vastustajaa vastaan, 30-vuotias Istomin sanoi.

Istominilla oli toisessa erässä kaksi eräpalloa 2–0-johtoon, mutta ottelu venyi mittaa. Yllättäjä tunsi rasitukset jäsenissään.
– Se otti koville. Jalka kramppasi, Istomin myönsi.

Djokovic on pudonnut Australiassa kaksinpelissä toista kierrosta aikaisemmassa vaiheessa viimeksi vuonna 2006. Toisella kierroksella hän putosi viimeksi 2008 hävittyään Venäjän Marat Safinille.

Djokovic ei ottanut mitään pois Istominin sensaatiomaisesta voitosta.

– Hän pelasi ylärajoillaan. Ilman epäilystä hän oli parempi pelaaja ratkaisutilanteissa. Hän ansaitsi voittonsa, Djokovic kehui vastustajaansa.

Edellisen kerran Djokovic oli hävinnyt Australian avoimissa tammikuussa 2014 Sveitsin Stan Wawrinkalle. Vuosina 2015 ja 2016 Djokovic voitti mestaruudet.

Yhden ATP-turnausvoiton urallaan ottanut Istomin on yltänyt Australian avoimissa kolmannelle kierrokselle kaksi kertaa aiemmin.