Vakavasti loukkaantunut F2-kuljettaja poistettiin koomasta, mutta "kilpailee edelleen aikaa vastaan"

Kolme viikkoa sitten F2-autojen Belgian osakilpailussa vakavasti loukkaantunut Juan Manuel Correa on poistettu keinotekoisesta koomasta. Correa, 20, kärsii selkärankavammasta ja jalkojen murtumisesta.

Lisäksi hänellä on vaurioita keuhkoissa, joiden toiminta pitää saada taattua ennen vaativia jalkaleikkauksia. Correaa pidettiin koomassa, jotta hänen vaurioituneita keuhkojaan voitiin hoitaa paremmin. Lääkärien mukaan hän on tajuissaan, mutta ei vielä täysin hereillä.

–  Vaikka tämä on merkittävä askel oikeaan suuntaan, hän kilpailee edelleen aikaa vastaan, kuljettajan Twitterissä jaetussa tiedotteessa kerrottiin, ja asiasta uutisoi esimerkiksi BBC.

Belgian Span radalla elokuun viimeisenä päivänä ajetussa formula kakkosten kilpailussa tapahtui usean auton kolari, jossa kuoli 22-vuotias ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert. Correan auto törmäsi yli 200 kilometrin tuntivauhdilla Hubertin auton kylkeen.

Correa vietiin onnettomuuden jälkeen Liegessä sijaitsevaan sairaalaan, mistä hänet siirrettiin myöhemmin Lontooseen. Tiedotteen mukaan Correan tila on parantunut kriittisestä vakavaksi, mutta tila voi edelleen muuttua herkästi.

Erityisesti Correan oikea jalka vaatisi leikkaushoitoa, jotta pysyvät vammat voitaisiin ehkäistä. Hoitotoimenpiteiden kanssa täytyy edetä varovasti ja huomioida potilaan tila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.