Wawrinka löi Djokovicin US Openin finaalissa

Sveitsin Stanislas Wawrinka voitti varhain maanantaina ensimmäisen Yhdysvaltain avoimen turnauksen mestaruutensa. Hän nujersi Serbian Novak Djokovicin New Yorkissa finaalissa, joka oli tasaväkisempi kuin eränumerot 6-7 (1-7), 6-4, 7-5, 6-3 antaisivat ymmärtää.

Maailman ykköspelaaja Djokovic jäi yhteen voitettuun erään lähinnä siksi, että hän kykeni nyt viemään nimiinsä vain kolme kaikkiaan 17 murtopallostaan.

Djokovicillä oli loppuottelussa niin ikään terveyspulmia. Neljännessä erässä hän pyysi kahdesti aikalisää lääkintää varten.

Wawrinka, 31, on kypsynyt voittajaksi vasta konkarina. Hän lisäsi nyt uuden grand slam -voiton vuoden 2014 Australian ja viime vuoden Ranskan avointen turnausten mestaruuksiin.

- Tämä on hämmästyttävää. En tullut turnaukseen tavoitteena mestaruus. Päämäärä oli antaa kaikkeni ja pelata niin hyvää tennistä kuin pystyn, Wawrinka sanoi.

Tiukimmille sveitsiläinen joutui näissä Yhdysvaltain avoimissa kolmannen kierroksen ottelussa britti Dan Evansia vastaan. Evans sai ottelupallon, mutta Wawrinka selvitti sen.

Keskinäistä kunnioitusta

Wawrinka muisti turnauksen voiton hetkellä myös kiittää finaalin häviäjää.

- Novak, olet suuri mestari ja hieno persoona. Haluan onnitella sinua kaikesta mitä olet saavuttanut, sveitsiläinen kumarsi 12 grand slam -turnausta voittaneelle Djokovicille.

Serbi palautti kohteliaisuudet myöntämällä, että Wawrinka ehdottomasti ansaitsi voittaa tällä kertaa.

- Stan oli (finaalissa) parempi pelaaja, henkisesti kovempi ja ratkaisuhetkillä rohkeampi.

Vaikka Djokovic on voittanut useimmat otteluistaan myös Wawrinkaa vastaan, tämä näyttää olevan suurimpien panosten kohtaamisissa Djokovicille hankala vastustaja: Wawrinkan kaikissa kolmessa grand slam -voitossa vastustaja on loppuottelussa ollut juuri Djokovic.