West Ham kallistui Manuel Pellegriniin

Valioliigaseura West Ham lähtee ensi kauteen kokeneen chileläisen valmentajan Manuel Pellegrinin komennossa. Seura julkisti joukkueen uuden valmentajan tiistaina nettisivuillaan.

– Olen iloinen voidessani toivottaa Pellegrinin tervetulleeksi West Hamiin. Hän on yksi maailman kunnioitetuimmista jalkapallovalmentajista, seuran puheenjohtajistoon kuuluva David Sullivan kommentoi valintaa.

Pellegrini on valmentanut muiden muassa Villarealia, Real Madridia, Malagaa ja Manchester Cityä. West Hamiin hän tulee kiinalaisesta Hebein joukkueesta.

– Manuel on voittaja ja hänet tunnetaan hyökkäävästä pelitavasta sekä siitä, että hän saa pelaajistaan parhaan irti. Uskomme, että tämä valmentajavalinta houkuttelee seuraan lahjakkaita nuoria, Sullivan perusteli päätöstä.

Pellegrini korvaa tehtävässä David Moyesin. West Ham houkutteli tehtävään Rafael Beniteziä, mutta tämän olisi ollut vaikea päästä irti sopimuksestaan Newcastlen kanssa.

Pellegrini työskenteli Kiinassa huippusopimuksella. West Hamissa hänen palkkansa on tuntuvasti pienempi, mutta hänestä tulee silti seuran historian parhaiten ansaitseva valmentaja, kertoo BBC.