Epäurheilijamaisuus toi tuhansien eurojen sakot: "Minulle se on ihan yksi ja sama"

Kansainvälinen tennisliitto ITF antoi tuntuvat sakot kahdelle miespelaajalle, jotka syyllistyivät epäurheilijamaiseen käytökseen Wimbledonin turnauksessa. Bernard Tomic sai maksettavakseen 13 200 euroa ja Daniil Medvedev 12 700 euroa.

Australialainen Tomic kertoi olleensa "kyllästynyt" tappiopelissään Mischa Zvereville. Lehdistötilaisuudessa Tomic sitten myönsi, että pyysi huoltajaa kentälle vaikka ei ollut loukkaantunut. Tarkoituksena oli sekoittaa vastustajan hyvää peliä. ITF palkitsi rehellisyyden viemällä tuntuvan osan Tomicin 40 000 euron turnauspalkkiosta.

Tomicin sitoutumista huipputennikseen on epäilty aiemminkin. Mies heitti Zverev-tappion jälkeen vielä lisää löylyä kritiikin kiukaalle.

– En voisi vähempää välittää, pääsenkö neljännelle kierrokselle US Openissa vai häviänkö ensimmäisellä kierroksella. Minulle se on ihan yksi ja sama. Aion pelata vielä kymmenen vuotta, ja tiedän, että urani jälkeen minun ei enää tarvitse tehdä töitä, Tomic sanoi.

Wimbledon-hölmöily maksoi Tomicille sakkosumman lisäksi myös mailasponsorin. Maria Sharapovan tukena dopingpannan ajan pysynyt Head kuvaili Tomicin käytöstä mahdottomaksi hyväksyä.

– Olimme hyvin pettyneinä niihin kommentteihin, joita yksi sponsoroimistamme urheilijoista eli Bernard Tomic sanoi Wimbledonissa. Hänen mielipiteensä eivät lainkaan vastaa meidän suhtautumistamme tennikseen, intohimoon, ammattimaisuuteen ja lajin kunnioittamiseen. Niinpä olemme päättäneet lopettaa yhteistyömme Bernard Tomicin kanssa, yhtiö tiedotti.

Venäläispelaaja Medvedev puolestaan kohautti, kun heitti ottelutuomarin suuntaan kolikkoja hävittyään belgialaiselle Ruben Bemelmansille. Medvedev hermostui päätöserässä tuomari Mariana Alvesille, ja hän jopa vaati Alvesia vaihdettavaksi johonkuhun muuhun tuomariin. Siihen ei suostuttu, ja pelin jälkeen Medvedev kaivoi kassistaan lompakkonsa ja heitti tuomarin suuntaan kolikkoja.

– Oli pitkä peli ja oli todella kuuma. Olin turhautunut, joten en tarkoittanut tuolla mitään. Pyydän anteeksi, Medvedev sanoi.

– Se oli todella typerää, en tarkoittanut (että tuomari olisi ollut puolueellinen).

Medvedev tienasi toiselle kierrokselle pääsystään 65 000 euroa.