Yhdistetyn suomalaiset jäivät pisteittä Liberecissä

Suomalaiset yhdistetyn miehet jäivät pisteittä maailmancupin kisassa Tshekin Liberecissä. Jim Härtull ja Eetu Vähäsöyrinki sivakoivat raskaassa kelissä sijoille 34 ja 36.

Härtull epäonnistui kovan takatuulen kiusaamalla mäkiosuudella. Hän hyppäsi HS100-mäessä 82 metriä ja jäi 43:nneksi. Vähäsöyrinki ponnisti 87,5 metriä ja oli 23:s, mutta valui hiihto-osuudella alaspäin.

- Mäkiosuuden alkupää ja loppupää kärsi olosuhteista, keskivälillä oli vastaista tuulta ja siinä hypänneet hyötyivät selvästi, kertoi päävalmentaja Kimmo Savolainen.

- Lämmin keli ja latu jauhautui tosi raskaaksi varsinkin isoille miehille. Jim yritti alussa hiihtää Jasonin (Lamy Chappuis) peesiin kiinni, mutta oli liian rankka alku.

Ylivoimaiseen voittoon hiihti itävaltalainen Bernhard Gruber, joka kukisti saksalaisen Eric Frenzelin 22 sekunnilla. Mäkiosuuden voittaja Wilhelm Denifl oli kolmas.

Japanilainen Akito Watabe oli viides ja kavensi maailmancupia johtavan Jason Lamy Chappuisin etumatkan 203 pisteeseen. Huonoon tuulirakoon joutunut ranskalainen oli mäessä vasta 41:s ja nousi lopulta 21:nneksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.