Yllätysratkaisija tasoitti NHL-lohkofinaalit – St. Louis toipui San Josen nopeasta noususta

Robert Bortuzzo on tahkonnut urallaan kahdeksan NHL-kautta, ja isokokoisen puolustajan vahvuudet ovat jossain muualla kuin hyökkäyspäässä. Tiistain vastaisena yönä 193-senttinen ja satakiloinen St. Louis Bluesin takalinjajyrä kuitenkin näytti, että joskus tiellä kohti Stanley Cupia tarvitaan yllättävämpiäkin ratkaisijoita.

–  Tuo ei ole ihan sitä ominta peliäni, mutta kyllä se (maalinteko) on jossain pääkopan sopukoissa, 30-vuotias Bortuzzo selvitti 3–2-voittomaaliaan San Jose Sharksin verkkoon.

Bortuzzon ensimmäinen pudotuspelimaali syntyi uran 31. NHL-pudotuspelissä, ja se siivitti Bluesin 4–2-voittoon ja voitoissa 1–1-tasalukemiin NHL:n länsilohkon finaalisarjassa. Maalintekijä antoi tunteilleen valtaa yllättävän osuman jälkeen erityisen intensiivisellä tuuletuksella.

–  Sanoin joskus hyökkääjä Jaden Schwartzille, että jos teen pudotuspelimaalin, niin tuuletus jää kyllä mieleesi. Ja se tuli tunteella, pääkopan sopukoista, Bortuzzo totesi.

Sharks nousi tasoihin kahden maalin takaa

Tunteelle oli sijaa siinäkin mielessä, että kymmenen minuuttia aiemmin kotijoukkue Sharks oli noussut kahden maalin takaa 2–2-tasatilanteeseen. Pudotuspelien maaliykkönen Logan Couture maalasi kahdesti kahden minuutin sisään, ja maaleista ensimmäinen tuli alivoimalla Couturen karattua läpiajoon.

–  Kun he tulivat tasoihin, pidimme päämme kylmänä. Se on tärkeää tähän aikaan vuodesta, 24 torjunnallaan voiton kirjannut Blues-maalivahti Jordan Binnington kehui.

–  Ja tuo Bortuzzon maali, se oli aika tyylikäs. Hänellä on selvästi maalinteko veressään, Binnington myhäili vielä yllätysratkaisijan suuntaan.

Sharksin Joonas Donskoi sai peliaikaa reilut kymmenen minuuttia, mutta ei yltänyt tehopisteille.

Sarja jatkuu St. Louisin kotiareenalla torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.