Ässät löysi jyvän ylivoimapeliinsä

Jääkiekon SM-liigan kärkikamppailu Porissa ei jättänyt katsojia kylmäksi. Ässät ratkaisi voiton pitkälti parantuneen ylivoimapelinsä ansiosta ja kukisti liigaa johtavan JYPin 3-2.

Ässät aloitti ottelun tehokkaasti, sillä kaksi porilaisten ensimmäistä ylivoimaa tuottivat tuloksen, kun Patrick Yetman ja Joel Armia heiluttivat verkkoa JYP-vahti Pekka Tuokkolan takana.

- Ylivoima on sikäli yksinkertaista, että siihen ei ole mitään reseptiä, mitä toistaa. Siinä pitää saada määrätyt asiat kuntoon, kun mennään kohti kevättä, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio sanoi.

JYP ei saanut koneestaan irti parasta mahdollista. Vieraatkin pääsivät ottelussa pelaamaan pitkät tovit ylivoimaa, mutta onnistuivat maalinteossa vain kerran.

- Toisessa erässä saimme muutoksilla himotasoa ylös. Maalit eivät kuitenkaan tule itsestään, kuumeista Risto Dufvaa tuurannut valmentaja Jyrki Aho selvitti.

Ottelussa nähtiin ikävä välikohtaus, kun Ässien Veli-Matti Savinainen jäi JYP-hyökkääjä Olli Sipiläisen yliajamaksi. Sipiläisen ja laidan väliin jäänyt Savinainen ei kyennyt poistumaan kaukalosta omin avuin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.