Ässät pyöritti, mutta Kilpeläinen nollasi isännät ja KalPa otti pisteet – "Ihan hyvä peli siis minulle. Ehkä kauden paras"

Jääkiekko on toisinaan erikoinen peli. Joskus pelillinen ote on vahvasti joukkueella, mutta tuloksena on tappio, vaikka kaikki mahdollisuudet kolmen pisteen pottiin ovat koko ajan joukkueen käsissä.

Joskus puolestaan peli ei kulje erityisen hyvin, mutta kuin ihmeen kaupalla tilastoihin kirjataan kolmen pisteen voitto. KalPa koki Porissa näistä jälkimmäisen tapahtuman ja haki pisteet maalein 0–1 (0–1, 0–0, 0–0).

Joukkueen pelaamista ei voi kuvailla hyvällä tahdollakaan erityisen tasapainoiseksi. Taistelevaa se toki oli, mutta ainakin hyökkäyspäässä tekeminen oli usein tehotonta pyörimistä.

Kokonaisuudessa oli kuopiolaisten onneksi se laadukaskin elementti. Hän seisoi tolppien välissä. Eero Kilpeläinen otti Ässiä vastaan 36 torjuntaa, eikä päästänyt selkänsä taakse yhtään kiekkoa. Paljon kertoo, että Ässien maalivahti Daniil Tarasoville kirjattiin vain yhdeksän torjuntaa koko pelissä. Kilpeläinen otti saman määrän jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

– Tämä oli meille aika erilainen peli kuin yleensä. Minulle taisi tulla jo ensimmäisessä erässä sama määrä torjuntoja kuin normaalisti koko matsissa, Kilpeläinen hymähti.

– Ihan hyvä peli siis minulle. Ehkä kauden paras. Voin olla tyytyväinen.

Avauserässä KalPa iski maalin pelin toisesta hyökkäyksestään, kun Aleksi Klemetti laukoi kiekon komeasti suoraan syötöstä ohi Tarasovin. Sen jälkeen KalPa laukoi seuraavan kerran kohti maalia ajassa 10.47, jolloin Tarasov torjui ensimmäisen kerran. Kilpeläinen torjui avauserässä 17 kertaa.

– On tuollaisessa alussa hyväkin puolensa, ainakin näin maalivahdin näkökulmasta. Pääsi aika hyvin peliin kiinni, Kilpeläinen analysoi.

KalPan parasta osa-aluetta pelissä oli puolustuspelaaminen, vaikka Ässät laukoi ottelussa selvästi enemmän. Kilpeläinen joutui ottamaan silti isojakin torjuntoja, ollen ilman epäilystä ottelun paras pelaaja. Toisaalta hänen edessään pelasi myös uhrautuva puolustus.

– Tämä oli meiltä ihan jämäkkä esitys, vaikka hyökkäyspelaamista ei saatu aivan toivotulle tasolle. Jouduin torjumaan joitakin vaarallisempia tilanteita, mutta joukkue pelasi edessäni ihan hyvin.

Toisessakin erässä Ässät hallitsi selvästi. Tarasov torjui yhden laukauksen koko erässä. Kilpeläiselle koppeja tuli 11. Patapaidat suttasivat paikkojaan, kun KalPan harvat hyökkäykset menivät usein kulmissa pörräämiseksi.

– Olisimme kaivanneet pidempiä hyökkäyksiä lisää. Teimme silti tarvittavan ja se riitti. Muulla ei ole väliä, Kilpeläinen mietti.

Kolmas erä oli pelin tasaisin. Ässillä oli lopussa yksi huippumahdollisuus tasoitukseen, mutta siitä ei maalia tullut. Kilpeläiselle torjuntoja tuli päätöserässä enää seitsemän.

KalPalle voitto oli monella tapaa sellainen, jota joukkue kaipasi. Samaa sanoivat niin päävalmentaja Tommi Miettinen kuin Kilpeläinenkin.

– Meillä on lähtenyt aiemmin muutama peli pahasti laukalle, mutta nyt saimme pidettyä paketin kasassa, Kilpeläinen totesi.

– Yhtenäisyys, sitkeys ja maalivahtipeli olivat voiton avaimet. Juuri tällaista voittoa me kaipasimme, Miettinen puolestaan pohti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPa kesti Ässien rynnistyksen – Eero Kilpeläinen torjui kolmen pisteen arvoisesti

Uusimmat

Jääkiekko

KalPan kasvatti Kerman valittu uudistamaan Joensuun Kiekko-Poikia

KalPan hopeajoukkueen hyökkääjän ura jatkuu Slovakiassa

Taustayhtiöstä uutta potkua IPK:n Mestis-taipaleelle – Osakkailta kerättiin 150 000 euron potti

KalPan toinen tukihakemus tuotti tulosta: seuralle 100 000 euroa koronatukea

KalPan 90-vuotisjuhlakausi päättyi koronapandemian vuoksi tappiolliseen tulokseen

KalPan viime kauden yllätyspelaaja kertasi mennyttä vuottaan – "try outissa halusin syödä äijä äijältä sen pelipaikan itselleni"

Pohjois-Amerikan kentilläkin jo käynyt KalPa-kasvatti vahvistaa IPK:ta

Jääkiekkoseuran johtajalle 14 900 euron sakot liikenteessä toilailusta

Yli kentällisen verran pelaajia jää ilman sopimuksia KalPassa

Mestiksen tehohyökkääjä hakee kehitystä uralleen seuraavaksi IPK:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.