Oli "virallisesti" liian vanha, vaihtoi syntymäpäivää: A-nuorten ensimmäisen SM-kullan Kuopioon torjunut maalivahti täytti 80 vuotta

Kuopiossa syntynyt jääkiekkomaalivahti Raimo Sepponen täytti perjantaina virallisesti 80 vuotta. Virallisesti sen vuoksi, että hän on periaatteessa kahden syntymäpäivän mies, kuten merkkipäivästä onnitellut KalPa muistuttaa verkkosivuillaan.

Sepposen syntymä ajoittui juuri vuodenvaihteeseen 1935–1936. Niinpä kätilöt kysyivät äidiltä, kumman vuoden puolelle hän haluaisi poikansa kirjattavan syntyneeksi. Äiti päätti syntymäpäiväksi 31.12.1935.

Kaudelle 1954–1955 KuPSilla oli koossa vahva joukkue jääkiekon A-nuorten SM-sarjaan, mutta maalivahti puuttui. Sepponen olisi ollut oiva valinta, mutta hän oli yhden päivän liian vanha.

Ikä ei lopulta muodostunut ylitsepääsemättömäksi esteeksi, sillä Sepposen äidin suostumuksella ja kätilön kirjallisella todistuksella syntymäajaksi vaihdettiin toinen kahdesta alkuperäisestä vaihtoehdosta, 1.1.1936.

Vaihdos kannatti, sillä Sepponen torjui A-nuorten loppuottelussa Tampereella TBK:ta vastaan erinomaisesti ja KuPS toi Kuopioon kaupungin historian ensimmäisen jääkiekkomestaruuden.

Savon Sanomissa Sepposen panoksesta A-nuorten Suomen mestaruuden voittamisessa kirjoitettiin seuraavasti:

"Sepponen maalissa teki taas mitä maalivahti voi. Hän oli todella hyvällä pelipäällä torjuen ainakin pari kolme kertaa melkein mahdottoman kiekon".

Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Sepponen torjui urallaan myös KalPan maalivahtina kausilla 1956–1959. Hän pelasi urallaan SM-sarjassa myös Helsingin IFK:ssa ja Warkauden Urheilijoissa.

Pelaajauran jälkeen Sepponen teki ansiokkaan uran erotuomarina, jonka aikana hän vihelsi SM-sarjan ja SM-liigan lisäksi myös Kanada Cupissa 1976, Innsbruckin olympialaisissa 1976 sekä yhteensä viisissä MM-kisoissa.

Sepponen on nimetty Suomen jääkiekkoleijonaksi numero 54.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.