Hartwall Areenan tunnelma huumasi Nuoret Leijonat: "Aina kun tehtiin maali, niin se paikka räjähti"

Nuorten maajoukkueen kuopiolaislähtöinen Kasperi Kapanen ja KalPan edustusjoukkueen Niko Mikkola olivat syystäkin hyvällä tuulella Kanada-pelin jälkeen.

– Hyvältä tuntuu voittaa näin iso peli. Mentiin vähän ees ja taas, mutta nyt jälkikäteen tuntuu kyllä tosi hyvältä, Kapanen kommentoi ottelun jälkeen.

Helsingin Hartwall Areenalla meininki oli ottelussa huumaava.

– Fanit olivat hyvin mukana. Aina kun tehtiin maali, niin se paikka räjähti, Kapanen kuvailee.

Kapanen ja Mikkola eivät päässeet tehopisteille 6–5-maalein päättyneessä Kanada-ottelussa. Turnauksen aikana Kapanen on tehnyt viidessä pelatussa ottelussa tehot 1+1.

– Hyvin olen pelannut. Saanut paikkoja ja antanut paikkoja, mutta vähän tuo viimeistely on jäänyt. Ei se mitään, pelejä on vielä jäljellä. Toivottavasti niissä peleissä onnistuu, Kapanen pohtii.

Puolustaja Mikkola on kerännyt yhden syöttöpisteen. Kakkospakkiparissa Sami Nikun kanssa pelannut 19-vuotias Mikkola kertoo sopeutuneensa hyvin Leijona-laumaan.

– Tiedän oman paikkani tässä joukkueessa ja olen hyvin kiinni pelisysteemissä.

– Nikun kanssa yhteistyö toimii ja on aina toiminut. Ollaan pelattu yhdessä monta turnausta.

Kotikisojen paineista puhuttiin paljon ennen MM-turnausta.

– Ei se näy meidän pelissä enää. Nautitaan vaan siitä, että tulee paljon yleisöä, ja saadaan siitä energiaa. En usko, että se on ollut mikään ongelma.

Suomi saa vastaansa välierässä naapurimaan Ruotsin. Kapanen ja Mikkola tietävät, ettei MM-turnauksessa ole luvassa yhtään helppoa peliä.

– Ruotsi tulee olemaan kova vastus. Jos pelataan näin, olen itsevarma sen pelin suhteen. Pitää vaan pelata vielä vähän parempi peli kuin tänään, Kapanen sanoi lauantaina.

 

Kasperi Kapasen ja Niko Mikkolan koko haastattelu on luettavissa sunnuntain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin Nuoret Leijonat marssi Kanadan yli

"Pysäyttäkää avaruusolennot"

Suomi marssi välieriin