Alexander Ruutun vire jatkui tappiossakin: "Vuosi sitten taisi mennä 26 ottelua ensimmäiseen maaliini"

Lappeenrannan Kisapuiston kaukalo on ainakin Niiralan lentokenttään verrattuna pieni kuin mikä. Kun kattokin on matalalla, pienempikin yleisömäärä tuntuu isolta. Tällä kertaa kotietu puri, sillä viime kaudella molemmat Etelä-Karjalan vierailunsa voittanut KalPa ei saanutkaan perjantaina jatketta marraskuiselle vierasvoitolle (0–1), kun pisteet jäivät tällä kertaa isännille maalein 2–1.

– Pelimme jäi hieman piippuun. Ajoituksemme eivät ehkä ihan osuneet kohdalleen. Jännitys ja pelkohan ovat isoimmat energiasyöpöt, kiteytti KalPan valmentaja Sami Kapanen.

KalPan maalin viimeisteli pelin puolivälin tasoitusosumana Alexander Ruuttu saatuaan mailansa väliin Ryan Wilsonin vetoon.

– Jostain syystä suorituksemme jäi vaisuksi. Jouduimme pelaamaan paljon alivoimaa ja selviydyimme siitä, mutta toisaalta emme onnistuneet tekemään maalia kummastakaan ylivoimamahdollisuudestamme, Ruuttu totesi.

Ruutulla on koossa jo 14 maalia.

– Pelasin viime kaudella vähemmän, mutta silloinkin loppukaudesta tuli tehoja. Vuosi sitten taisi mennä 26 ottelua ensimmäiseen maaliini. Homma sujuu helpommin, kun maalitili aukeaa aikaisemmin syksyllä, Ruuttu hymähti.

Ruuttu kokosi vuosi sitten hopeakaudella runkosarjassa 8+7 tehopistettä, mutta plusmiinus (20–15) oli näyttävästi positiivisen puolella. Nyt tehopisteitä on 14+9, mutta tasakentällisin laskettava plusmiinus (18–25) pakkasella seitsemän pykälää.

– Aika samanlaiselta pelaamiseni on silti tuntunut viime kauteen verrattuna.

Ruuttu on etsinyt itseään kiekkoilijana sitkeästi. Vuodet juniori-ikäisenä Jokereissa olivat täyttä harjoittelua. Puoli kautta TPS:n väreissä ja kaksi Ilveksessä vasta koulivat ammattiin.

Isäänsä Christian Ruuttuun verrattuna poika eroaa ainakin yhdessä asiassa melkoisesti. Christian takoi tehopisteitä samaan tahtiin keräämiensä jäähyminuuttien kanssa. Alexander on matkalla toiseen liigakauteensa ilman jäähyn jäähyä.

– No, onhan pelikin muuttunut aika lailla isäni ajoista. Eipä hän silti ole jäähytilastoistani mitään kuittaillut. Enkä ole varma, onko nolla jäähyminuuttia hyvä vai huono suoritus, vaikkei tyhmiä jäähyjä tietenkään ole syytä ottaa.

KalPan maalilla Kisapuistossa jatkoi Niko Hovinen. Hän joutui antautumaan isäntien Joni Nikon suoraan poikittaissyötöstä laukoman avausosuman ja ensimmäisenä saipalaisena kymmeneen maaliin ehtineen Cody Kunykin ohjausmaalin edessä.

SaiPa siirtyi johtoon kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria. Kirinsä KalPa sai toden teolla käyntiin vasta Hovisen tultua maaliltaan kolme minuuttia ennen loppua. Viisi peräkkäistä hyökkäyspään aloitusvoittoa ja kiekonriisto sen kuudennekin hävityn aloituksen jälkeen pitivät paineen isäntien päädyssä. Siellä pääsi loistamaan maalivahti Frans Tuohimaa.

– En tiedä, menikö peli jännityksenä takia jotenkin ohi. Olimme avauserän vastaanottaja. Toinen erä oli parempi, mutta loppu oli lähinnä pomppumaalin toivomista, Kapanen pohti.

Jännitysnäytelmä kääntyi JYPille

Tappara lopetti Kerhon voittopötkön

SaiPa edelleen hankala vastustaja KalPalle

Uusimmat

Jääkiekko

Ässien valmentajajärjestelyissä yllätyskäänne – Toimitusjohtaja: "Olen äärimmäisen pettynyt"

Coloradon Rantanen ratkaisi jatkoajalla – vankisti asemiaan pistepörssin johdossa

KalPan naisten voittoputki sai jatkoa

Carolinan Sebastian Aho iski maalin –  Koivulle ja Barkoville syöttöpisteet

KalPan naiset tehoilivat TPS:n kumoon – Elisa Holopainen 3+4

KalPan kultakypärä jätti TPS-tähdet varjoonsa

KalPa oikaisi kurssiaan lyömällä TPS:n – Texier nousi ratkaisijaksi

Fairchild tippui KalPan illan kokoonpanosta viime hetkillä – myös Lappalainen ja Rissanen puuttuvat joukkueen riveistä

Kapanen teki kaksi maalia San Josen verkkoon

Junioripelaajatkin pitäisi kuvata, kun päähän tullutta tälliä seuraa tajuttomuus tai muistikatko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.