Anaheim ja Chicago jakavat kärkipaikan NHL:ssä

Anaheim ja Chicago jatkavat tasapistein kamppailua Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigan NHL:n kärkipaikasta. Anaheim nousi uuden vuoden aattona Chicagon rinnalle kukistamalla kotiottelussaan lujan vihollisen San Josen 6-3.

Anaheim ja San Jose kohtasivat toisensa päivän välein ja molemmat voittivat kotiottelunsa. Samalla Anaheim jatkoi huikeaa kotiotteluidensa sarjaa, jossa sillä ei ole yhtään tappiota varsinaisella peliajalla, vaikka kausi on jo puolivälissä.

Keskushyökkääjä Ryan Getzlaf teki Anaheimin viidennen maalin kolmannessa erässä ja syötti kaksi toisessa erässä. Hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Anaheimin sveitsiläiselle maalivahdille Jonas Hillerille ottelu oli yhdeksäs perättäinen voitto, mikä on Anaheimin seuraennätys. Hiller kuitenkin riemuitsi vain joukkueen menestyksestä.

- On hienoa nähdä oma seura liigan kärkipaikalla. Pitää kuitenkin muistaa, että se on toteutunut kovalla työllä. Emme saa jäädä odottelemaan ja ihailemaan sarjataulukkoa, vaan meidän täytyy jatkaa runkosarja loppuun saakka samaan tapaan, kovasti töitä tekemällä, Hiller kertoi NHL:n nettisivulla.

Anaheim teki seuraennätyksen myös toisen erän laukauksissa. Joukkue sai toisessa erässä aikaiseksi 25 laukausta, ja tulostakin syntyi. Ducks teki hieman yli 11 minuutin aikana toisen erän lopulla ja kolmannen erän alussa viisi maalia.

Saku Koivu syötti ottelussa Andrew Coglianon viimeistelemän 6-2-maalin kolmannen erän alussa. Teemu Selänne ja Sami Vatanen palasivat joukkueen pelaavaan kokoonpanoon, mutta he jäivät ilman tehopisteitä.

San Josen maalissa Antti Niemi torjui 29 häntä kohti ammutuista 34 laukauksesta.

Dallasissa Kari Lehtonen auttoi 23 torjunnallaan kotijoukkueen 3-2-voittoon Los Angelesista. Erik Cole ansaitsi ottelun parhaan pelaajan palkinnon tekemällä isännille kaksi maalia.

NHL:n 11 ottelun kierros oli suomalaisittain vaisu, sillä yksikään suomalainen ei saanut maalia aikaiseksi. Saku Koivun lisäksi Mikko Koivu, Aleksander Barkov, Tuomo Ruutu ja Lauri Korpikoski kartuttivat tehopisteitään maalisyötöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.