Atlanta myi ykköstähtensä Kovaltshukin New Jerseyyn

Jääkiekon NHL-joukkue Atlanta Thrashers on myynyt tähtihyökkääjänsä Ilja Kovaltshukin New Jersey Devilsiin. Jättikaupassa seuraa vaihtaa myös yksi suomalaispelaaja.

Devilsiin siirtyvät Kovaltshuk ja suomalaispakki Anssi Salmela, Atlantaan lähtevät puolustaja Johnny Oduya, hyökkääjät Niclas Bergfors ja Patrice Cormier sekä Devilsin ensimmäisen kierroksen varausvuoro tämän vuoden varaustilaisuuteen. Lisäksi joukkueet vaihtavat päittäin toisen kierroksen varausvuoronsa.

Kovaltshukin kaupasta oli kuhistu liigassa viime viikot. Hän ei näyttänyt pääsevän Atlantan kanssa yksimielisyyteen jatkosopimuksesta.

- Tämä ei ollut helppo kauppa. Ilja Kovaltshuk on todella ollut organisaatiomme kasvot. Yritimme kaikkemme, mutta emme päässeet sopimukseen. Nyt meidän on jatkettava eteenpäin, kuvaili Atlantan toimitusjohtaja Don Waddell.

NHL:n vuoden 2001 ykkösvaraus Kovaltshuk on uransa aikansa pelannut Atlantassa 594 ottelua, joissa hän on kerännyt 328+287=615 tehopistettä. Salmela oli siirtynyt Atlantaan juuri New Jerseystä viime maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.