Barkov: Hyvältä tuntuu pelata näiden kavereiden kanssa

Aleksander Barkovin ketju on saanut osakseen isoimman huomion Suomen joukkueesta Patrik Laineen pistetehtailun myötä. Laine johtaa MM-kisojen pistepörssiä kahden pelin jälkeen tehoin 4+2, mutta ketjun toinen laitahyökkääjä Jussi Jokinen jakaa syöttöpörssin kärkipaikkaa kolmella syötöllä ja Barkov on kerännyt kahdessa ensimmäisessä MM-pelissä kaksi syöttöpistettä.

– Hyvältä tuntuu pelata näiden kavereiden kanssa. Jussin kanssa olemme pelanneet paljon, ja Pate tuntuu tutulta, kun hänkin on tamperelainen, Barkov kehui Laineen monipuolisuutta.

– Kyllä Paten voi laskea aikuiseksi. Hänellä on hyvä pelisilmä, hän osaa pelata jääkiekkoa. Hän ei ole pelkkä laukoja, hän osaa paljon muutakin, harhauttaa ja haastaa.

Laine ja Jokinen eivät osallistuneet Suomen vapaaehtoiseen jääharjoitukseen, mutta Barkov sanoi halunneensa päästä hikoilemaan, koska toipuu yhä aikaerosta.

– Aamulla on vieläkin hieman vaikeampi herätä. Eilen ei ollut niin hyvä tuntemus kropassa.

Yhdysvallat on luisteluvoimaisempi kuin Suomen ensimmäiset vastustajat.

– Jenkit on yksi maailman parhaista joukkueista. Meidän täytyy puolustaa paremmin. Heillä on tosi nopeat ja taitavat pelaajat. Meidän täytyy olla hereillä alusta lähtien, Barkov sanoi.

Ottelu Suomi-USA alkaa 9.5. kello 20.15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.