Britannia-vääntö oli tuskainen taistelu - Leijonat menetti taas keskushyökkäjän

Joskus käy niin, että ennakkoon helpot (tai "helpot") pelit muodostuvat melkoisen tuskaisiksi. Leijonahistorian kolmas MM-kohtaaminen Britannian kanssa oli juuri tällainen.

Ensimmäisessä erässä kiekollinen peli oli huolimatonta, kamppailuhalukkuus kehnoa luokkaa. Toki Suomi avauserääkin hallitsi, mutta vähän näennäisesti.

Toisessa alkoi sitten reppu heilua ja vuosien 1951 ja 1962 tappiot saivat seuraa 5-0 -voitosta.

- Kaikki kunnia vastustajalle. He taistelivat hienosti ja tekivät illasta meille vaikean, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

- Erittäin vaikea oli päästä heidän maalilleen. Kova iltapuhde, jälleen kerran.

Rajala löysi kenkälaatikon

Leijonien maalinteon aloittivat toisessa erässä tämän turnauksen maalitilinsä avanneet Toni Rajala, Atte Ohtamaa ja Joel Kiviranta. Rajala huudatti vasenta "ylänahkaa", Ohtamaa oikeaa. Kummankin rannelaukaus oli mallia napakka. Kiviranta puolestaan nosti Miika Koiviston paluukiekon rystyltä ohi ylityöllistetyn brittivahti Ben Bownsin.

- En tiedä, mistä naftaliinista se (laukaus) kaivettiin, mutta hyvinhän sieltä se Sebagon kenkälaatikko löytyi, Rajala myhäili.

Rajalan tilanne oli hyvin samankaltainen kuin Kaapo Kakolla Tanska-ottelussa, josta nuorukainen luritti turnauksen toistaiseksi hienoimman maalin.

- Käytin siinä pakkia maskina, ei tainnut molari paljon nähdä. Kaapon temppuihin mulla ei riitä kädet, ammun mieluummin, Rajala veisteli.

Toisen erän osumiin maalinteko sitten pitkäksi aikaa tyrehtyikin. Kolmannessa erässä verkko heilui Bownsin selän takana vasta aivan loppuhetkillä ylivoimalla, kun Mikko Lehtonen iski loppulukemat 5-0. Kristian Kuusela kun iski 4-0 tyhjiin hieman aiemmin.

Myös hän avasi turnauksen maalitilinsä. Itse asiassa Kuuselalle, Rajalalle ja Kivirannalle maalit olivat ensimmäiset ylipäätään MM-jäillä. Eikä Ohtamaakaan ole osumilla herkutellut, tämä oli viidettä turnaustaan pelaavalle puolustajalle toinen.

Löytyykö sentteripulaan helpotusta?

Toinen erä toi leijonille myös huonoja uutisia, kun Eetu Luostarinen loukkaantui aloituksen jälkeisessä rytäkässä ja joutui jättämään kaukalon. Luostarinen kinkkasi hallilta kyynärsauvojen avulla jalka vahvasti paketoituna.

- Ikävä juttu, mutta tässä lajissa tulee loukkaantumisia. Katsotaan huomenna, mikä Luostarisen tilanne lopulta on, päävalmentaja Jalonen sanoi.

Juho Lammikko puolestaan loukkaantui Yhdysvallat-ottelussa, eikä ole pelannut sen jälkeen.

- Hänenkin tilanteensa selviää lähipäivinä. En ole vielä miettinyt, kuka laitahyökkääjistä siirretään keskelle, jos siihen tarvitsee mennä, Jalonen totesi.

Suomella on huomenna Kosicessa välipäivä, pelit jatkuvat sunnuntaina Ranskaa vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentti: Oh dear, poor Ben Bowns! - Brittivahti on nähnyt enemmän kumia kuin kurahousukauppias