Buffalo kaatoi Anaheimin Helsingissä

Ville Leino nousi Helsingin Areenassa kirkkaimpaan valokeilaan, kun hänen seuransa Buffalo Sabres kaatoi Anaheim Ducksin maalein 4-1 (2-0, 2-1, 0-0).

Leinon avauserässä viimeistelemä 2-0-maali jäi vaisun ottelun voittomaaliksi. Jättisopimuksen kauden alla Buffalon kanssa solminut savonlinnalaissentteri oli ainoa suomalainen, joka pääsi ottelussa pisteille. Muista Suomi-tähdistä Saku Koivu keskittyi kuluttamaan lähinnä jäähypenkkiä, eikä Teemu Selännekään saanut konettaan käyntiin missään vaiheessa. Itävaltalainen Thomas Vanek oli kuitenkin illan ehdottomasti suurin tähti kahdella maalillaan.

Koko ottelun ajan väsyneesti ja aneemisesti esiintynyt Anaheim ei päässyt voittotaisteluun mukaan kuin vain ajoittain, ja silloinkin erikoistilanteiden kautta. Käännekohdaksi muodostui toisen erän alku, kun Anaheimin lähinnä puolustamiseen erikoistunut ryhmittymä sai kavennettua lukemiksi 2-1.

Vain tovia myöhemmin Jason Pominville vei sinipaitaisen Buffalon jälleen kahden maalin karkumatkalle. Lopullinen kuolinisku irtosi Thomas Vanekin lavasta ajasta 31.59. Kolmas erä oli maaliton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.