Edmonton voittoon kahden maalivahdin voimin

Yhdellä hyvällä maalivahdilla pääsee pitkälle, mutta Edmonton Oilers turvasi sunnuntaina kahteen veräjänvartijaan 3-2-voitossa Dallasista NHL-kiekkoliigassa.

Edmontonin maalilla aloittanut Ilja Bryzgalov teki 28 torjuntaa ennen kuin loukkaantui. Tilalle tullut Devan Dubnyk torjui 15 kutia ja varmisti joukkueelleen pisteet voittolaukauskilpailussa.

- Todella hyvä esitys molemmilta. Heidät olisi hyvin voinut valita ykkös- ja kakkostähdeksi tai kakkos- ja kolmostähdeksi, se olisi ehkä ollut ensimmäinen kerta, tuumi Edmontonin valmentaja Dallas Eakins.

Bryzgalov joutui vaihtoon toisen erän lopulla, kun hän törmäsi Dallasin laitahyökkääjän Ryan Garbuttin kanssa. Garbutt iski Dallasin molemmat maalit varsinaisella peliajalla.

Kylmiltään pömpelin eteen tulleen Dubnykin Garbutt ohitti kolmannen erän alussa.

- Ei ole helppoa tulla peliin suoraan vaihtopenkiltä ilman lämmittelyä. Dubnyk piti meitä pystyssä ja antoi meille energiaa, valmentaja Eakins kiitteli.

Edmontonin ratkaisumaalin iski David Perron. Hän nosti kiekon Kari Lehtosen maaliin. Lehtonen torjui varsinaisella peli- ja jatkoajalla yhteensä 30 laukausta.

Dallas vei ottelun laukaukset selkeästi 45-32. Takana oli tappio Chicagolle niin ikään voittolaukauksilla.

- Tämä oli huomattavasti turhauttavampi. Meillä oli loistopaikkoja voittoon. Niistä pitää onnistua. Olimme hieman huolimattomia, tuumi Dallas-valmentaja Lindy Ruff.

Daniel Alfredsson johti Detroitin 4-2-vierasvoittoon entisestä joukkueestaan Ottawasta. 18 vuotta Ottawassa pelannut Alfredsson iski maalin ja syötti toisen.

- Tulos tekee tästä vielä makeampaa. Joukkueemme oli motivoitunut ja pelasi kovaa. Mutta olisi tämä jäänyt mieleen, vaikka olisimme hävinneet, Alfredsson sanoi.

Ryan Kesler iski kaksi maalia, kun Vancouver löi Carolinan 3-2. Toisen erän alku tuotti kolme maalia 37 sekunnin sisään. Jordan Staal ja Nathan Gerbe toivat osumillaan Carolinan kahden maalin takaa tasoihin, mutta Keslerin illan toinen osuma tukahdutti kirin ja vei Vancouverin voittoon.