Ennakkoanalyysi: KalPa hakee ketjumuutoksilla lisää tehoja

KalPa ja Pelicans kohtaavat pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kolmannessa kamppailussa Kuopion Data Group Areenalla tiistaina kello 18.30.

Asetelma

Pudotuspelisarjan ensimmäisen kierroksen kolmannessa ottelussa tänään illalla on selkeä asetelma: voitto vie puolivälieriin runkosarjan voittajaa Helsingin IFK:ta vastaan ja tappio tietää aikaista kesäloman alkamista.

Voitot ovat ennen Kuopiossa pelattavaa koitosta tasan 1–1. Molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa.

KalPa pistää tiistaina ykkösketjunsa uusiksi. Kakkosketjun Sebastian Lauritzen ja ykkösvitjan Janne Keränen vaihtavat päikseen paikkoja.

– Sillä haetaan yhtä tiettyä juttua, KalPan päävalmentaja Pekka Virta toteaa arvoituksellisesti.

KalPa kävi maanantaina kevytvarusteilla jäällä ja piti palaverin.

– Nollattiin mennyt ja käännettiin katse tulevaan. Tämän sarjan paras pelimme on vielä pelaamatta. Toivottavasti pääsemme lähelle kauden parasta. Täytyy uskaltaa olla aloitteellinen, aktiivinen ja rohkea, Virta luotaa.

Virta korosti joukkueelle palaverissa sitä, että vastustajan maalista ei saa hätkähtää niin kuin kävi Lahdessa sunnuntaina.

– Välipäivä teki hyvää. Saamme raikkaan joukkueen jalkeille.

KalPa on voittanut Pelicansin tällä kaudella viidesti. Lahtelaisilla on kaudella 2015–16 keskinäisistä peleistä voitettuna ainoastaan viime sunnuntain peli.

Avainpelaajat

Ykkösketju Lauritzen – Mikael Ruohomaa – Jesse Mankinen on paljosta vastuussa, kun KalPa taistelee kauden jatkosta. Tehoja on yksinkertaisesti löydyttävä. Keränen – Balazs Sebok – Patrick Davis on myös sellainen vitja, jolla on suuri vastuu tuloksesta. Jonne Tammela ja Antti Kalapudas ovat nuorukaisia, jotka ovat väläytelleet ajoittain. Voittaminen edellyttää luonnollisesti huippupeliä myös maalivahti Eero Kilpeläiseltä.

Pelicansin Juha Leimu laukoi edellisessä pelissä kaksi komeaa ylivoimamaalia. Hän pelaa vain ylivoimaa eli KalPa voi niitata hänen tehot olemattomiin pysymällä poissa jäähyaitiosta.

Janne Juvonen pelasi maalilla vahvasti. Kovisteluosaston miehistä Dane Byers ja Taavi Vartiainen eivät olleet sunnuntaina Lahdessa kokoonpanosta. On mielenkiintoista nähdä, millä miehistöllä Pelicans pelaa Kuopiossa.

Tulosennuste

KalPa hoitaa tiukan paikan ja karkaa reiluun johtoon hyvissä ajoin. Tulos repeää lopulta 6–1-voitoksi.

KalPan kokoonpano

Sebastian Lauritzen – Mikael Ruohomaa – Jesse Mankinen; Niko Mikkola–Mikko Jokela

Janne Keränen – Balazs Sebok – Patrick Davis; Jussi Timonen–Joonas Lyytinen

Jonne Tammela – Antti Kalapudas – Mikko Nuutinen; Juuso Riikola–Saku Kinnunen

Joni Nikko – Joona Harjama – Jyri Junnila

13. hyökkääjä Christopher Bengtsson

Maalivahti Eero Kilpeläinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPa-maskotti Ruusteri: "Olen syntynyt tunkiolle kukonlaulun aikaan"