Ex-liigavalmentaja Mikko Saarinen, 47, on kuollut

Tapparan liigajoukkueen entinen päävalmentaja Mikko Saarinen on kuollut, seura tiedottaa verkkosivuillaan. Pitkäaikaiseen sairauteen menehtynyt Saarinen oli kuollessaan 47-vuotias.

Saarinen työskenteli Tapparassa päävalmentajana 2008–2010. Lisäksi hän oli väliaikaisena päävalmentajana kaudella 2004–2005. Saarinen työskenteli pitkään tamperelaisseuran organisaatiossa.

Jääkiekkoliigassa hänet nähtiin päävalmentajana myös espoolaisessa Bluesissa kaudella 2012–2013. Pelicansin liigaryhmässä hän oli apuvalmentajana 2014–2016.

- Mikko oli reilu, rehellinen ja luonteeltaan vahva tapparalainen, joka oli valmis tekemään töitä väliin erittäin vaativissa ja vaikeissa olosuhteissa. Mikko ei selitellyt eikä valittanut, vaikka hänellä olisi ollut siihen usein täysi oikeus joko henkilökohtaisista tai organisaatiostamme johtuvista syistä. Mikko oli aina valmis auttamaan omalla ammattimaisella toiminnallaan seuraamme, välillä jopa joutuen puolustamaan Tappara-logon kunnioittamista julkisuudessa, Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä kertoo.