Gordie Howella on yhä nimissään täysin käsittämättömiä NHL-ennätyksiä

Perjantaina kuollut Gordie Howe pelasi uskomattoman uran NHL:ssä. Viimeisen NHL-ottelunsa vuonna 1980 pelannut Howe pitää edelleen hallussaan koko joukkoa ennätyksiä.

Hän on 1 767 ottelullaan pelannut enemmän NHL-otteluja kuin kukaan muu. Hän on yhdessä Chris Cheliosin kanssa eniten NHL-kausia (26) pelannut pelaaja.

Howe pelasi Detroit Red Wingsissä huimat 1 687 ottelua. Yksikään toinen pelaaja ei ole pelannut enempää yhdessä NHL-seurassa.

Howe teki 22 kaudella perättäin vähintään 20 maalia. Kukaan toinen ei ole yltänyt tähänkään ennätykseen. Howe esiintyi NHL:n tähdistöottelussa peräti 23 kertaa, sekin oma ennätys.

Howe pelasi viimeisen NHL-ottelunsa 52 vuoden ja 11 päivän ikäisenä, mikä tekee hänestä kaikkien aikojen vanhimman NHL-ottelussa pelanneen pelaajan.

Hän lopetti NHL-uransa kaikkien aikojen pistepörssin ykkösenä. Wayne Gretzky ohitti ennätyksen vuonna 1990. Nykyään Howe on kaikkien aikojen neljänneksi tehokkain ja hänen edellään ovat Gretzkyn lisäksi vain Jaromir Jagr ja Mark Messier.

Howe valittiin jääkiekon kunniagalleriaan Hockey Hall of Fameen vuonna 1972. Hänen mukaansa on nimetty myös Gordie Howe -hattutemppu, joka tarkoittaa sitä, että pelaaja tekee yhdessä ottelussa maalin, syöttöpisteen ja osallistuu tappeluun.

Jääkiekkomaailma suree: Mr. Hockey on kuollut