HIFK haki ison ryöstön Jyväskylästä

Helsingin IFK nappasi ison voiton puolivälierien avauskohtaamisessa Jyväskylässä keskiviikkona. HIFK kukisti JYPin maalein 2–1.

Avauspeli joukkueiden välillä oli erittäin tarkkaileva, vaikka JYP toki painosti kotikentällään. HIFK-vahti Kevin Lankinen oli kuitenkin iskussa 35 torjunnallaan. Vieraiden maalit iskivät ruotsalaishyökkääjät Patrik Carlsson ja Erik Thorell. Molemmissa maaleissa syöttöpisteen merkkautti konkari Juha-Pekka Haataja.

– Ei ollut ehkä ihan niin vauhdikas peli, mitä odotettiin. Meiltä kuitenkin isossa kuvassa hyvä vieraspeli. Toisessa erässä oltiin pulassa, mutta hyvin blokattiin vetoja. Meidän ketjulta ehjä ja hyvä peli, Haataja summasi.

JYPin ainokaisen iski kapteeni Juha-Pekka Hytönen. JYP-ikoni oli tappiosta huolimatta tyynenä, sillä sarja on pahasti kesken.

– Tiukkaa vääntöä oli läpi ottelun. Meillä oli ihan riittävästi paikkoja maalintekoon, mutta tehokkuus puuttui. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää. Homma on polkaistu nyt käyntiin ja täysi luotto on siihen, että vielä mennään kaverista ohi, Hytönen kommentoi.

Ottelusarja jatkuu perjantaina HIFK:n kotikaukalossa Helsingissä.