HIFK pakottaa Kärpät seitsemänteen otteluun

HIFK väisti ainakin toistaiseksi pronssiotteluun päätymisen miesten jääkiekkoliigassa, kun se löi Kärpät ensimmäisessä jatkoerässä 4–3 ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

Helsinkiläisille ratkaisuosuman viimeisteli 66. peliminuutilla Teemu Eronen. Tapparan finaali- ja TPS:n pronssivastus selviää lauantaina Oulussa pelattavassa seitsemännessä ottelussa.

– Tappio tuntuu tietysti pahalta, kun oli mahdollisuus päästä yhdellä laukauksella finaaliin. Mutta huikea kunnia mennä Ouluun ja huipentaa kahden hienon joukkueen taistelu lauantaina, vierasjoukkue Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kertoi.

Eronen pääsi viimeistelemään voittomaaliin rauhassa Veini Vehviläisen edestä saatuaan vapauttavan passin päädystä Juha-Pekka Haatajalta.

– Pienestä tämä on kiinni. Kaksi terävää ja hyvää joukkuetta, erot ovat pienet. Työmäärää pitää saada kovemmaksi, Kärppien Manner pyöritteli.

 

HIFK joutui todella koville

 

Avauserä osoittautui Kärpille kuin ohijaksoksi, niin vähän se sai aikaiseksi ja niin tehokkaasti kotijoukkue käytti paikkansa.

Kamppailun ensimmäisen osuman viimeisteli jäähyminuuteistaan kuuluisa järkälepakki Markus Kankaanperä siniseltä lähteneellä ja myöhemmin roikkuvedoksi muuntuneella kudillaan.

Alle kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen isäntien karkumatka kasvoi kahteen maaliin, kun Jarkko Malinen hyödynsi takatolpalta tähtipuolustaja Miro Heiskasen loistotarjoilun.

– Oulussa pelimme oli aika levällään, kun viisikon etäisyydet olivat pielessä – sitä muutimme. Tänään myös yleisö (8 018) auttoi, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin taustoitti.

Toinen erä näyttäytyi edellisen kaltaiseksi, sillä maaleja syntyi ja ne tulivat sarjan aiempiin osumiin verrattuna pienellä pohjatyöllä.

HIFK käväisi kerran uudestaan kahden maalin johdossa, kun Juhani Tyrväinen merkittiin viimeistelijäksi 3–1-osumaan.

Kärppiä toiveita kannatteli ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand 3–2-ylivoimamaalillaan. Ja kolmannen erän aikana kotijoukkue olikin jo helisemässä.

– Koville jouduimme. Kolmannessa erässähän me olimme ihan kusessa pitkät pätkät. Emme meinanneet päästä omista ollenkaan pois, HIFK:n Selin myönsi.