Kärppien Manner joukkueensa pelityylistä: "Se kopsahti omaan nilkkaan"

Maalivahti Kevin Lankisen huippuotteet siivittivät HIFK:n 4–1-vierasvoittoon jääkiekkoliigan välierien avauspelissä Oulussa. Vahdin nollapeli mureni vasta viimeisellä minuutilla Jari Sailion onnistuessa pelin jo ratkettua.

– Totta kai nollapelin menetys aina harmittaa, mutta pudotuspeleissä on vähän erilaista ja vain voitot ratkaisevat, Lankinen tuumi.

HIFK oli ensimmäisessä erässä kuskin paikalla. Vierasjoukkue siirtyi 1–0-johtoon ajassa 12.22. Puolustaja Miro Heiskasen syöttö valui läpi Kärppien Lasse Kukkosesta ja Jasse Ikosesta. Juha Jääskä sai panna kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Lue myös: Oulussa karu yleisömäärä: lähes tuhat katsojaa ruonkosarjan keskiarvoa vähemmän
 

Kärpät paransi kakkoserässä

 

Toisessa erässä kotijoukkue Kärpät alkoi selvitä alun jännityksestään, ja peli siirtyi kohti vierailijoiden päätyä. Lankinen kuitenkin kesti paineen ja tylsytti Kärppien yritykset kerta toisensa jälkeen.

– Itseluottamus kumpuaa hyvin tehdystä työstä, jota on tehty pitkän aikaa. Olin pitkään pois, ja käytimme sen ajan hyväksemme, Lankinen sanoi.

Toisessa erässä peliin alkoi löytyä myös tunnetta ja pieniä nokkapokkia. Runkosarjassa HIFK:n pelaajat saivat useita pelikieltoja Kärppien pelaajiin kohdistamistaan törkeyksistä, mutta tiistaina Raksilassa ei nähty ylilyönnin poikastakaan.

Kolmannessa erässä HIFK:n kokeneet laiturit Vili Sopanen ja Lennart Petrell paketoivat pelin jo hyvissä ajoin. Juha-Pekka Haatajan 4–0-maali syntyi tyhjään rysään.

– HIFK pelasi ensimmäisessä erässä erittäin hyvin. Jatkossa olimme niskan päällä, mutta HIFK oli kurinalainen ja tyly. Me pelaamme rohkeasti, ja tänään se kopsahti omaan nilkkaan, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner sanoi.

Hyvä esimerkki rohkeasta pelaamisesta oli Mikael Ruohomaan kiekonmenetys omalla puolustusalueella, mikä johti Petrellin 3–0-maaliin.

 

Thorell jätti pelin väliin

 

HIFK:n kokoonpanosta puuttui kultakypärä Erik Thorell. Hän sai viimeisessä puolivälieräpelissä iskun suuhunsa JYPin Juha-Pekka Hytösen mailasta.

Oulussa kultakypärää kantoi Juhani Tyrväinen, joka oli HIFK:n tehokkain kahdella syöttöpisteellään.

Runkosarjassa Tyrväinen teki 38 pistettä. Tuolla pistemäärällä olisi sijoittunut Kärppien sisäisessä pistepörssissä kahdeksanneksi.