HIFK:n Peltonen hämmästelee päällekarkausta

Jääkiekon kohutusta European Trophy -ottelusta, lauantaisesta Jokerit–HIFK-pelistä on kulunut kolme vuorokautta. Ottelun avauserässä Semir Ben-Amorin raukkamaisesti tyrmäämä HIFK-kapteeni Ville Peltonen toipui haastatteluun, jonka hän myönsi Suomen Tietotoimistolle.

 

Ville Peltonen, mikä on vointisi ja mitä lääkärintutkimukset selvittivät terveydentilanteestasi?

–·Olen toipumaan päin, lääkärikäyntejä ja magneettikuvauksia sekä muita takana. Aivotärähdys, muut vakavammat diagnoosit ovat poissuljettuja. Toivotaan, että mitään takapakkeja ei toipumisessa tule. Vointi on parempi jo.

 

Milloin arviolta pystyt palaamaan HIFK:n jääharjoitteluvahvuuteen, entä ottelukokoonpanoon?

–·Sitä on vielä liian varhaista arvioida. Tässä seurataan päivittäin aivotärähdystä protokollan mukaan. Katsotaan rauhassa, että paraneminen etenee eikä tule mitään takapakkia. Selviää aikanaan, milloin treeneihin ja peleihin.

 

Pelaamisesi kohutussa Jokerit-HIFK:ssa päättyi alta seitsemän minuutin. Muistatko mitään itse ottelusta?

–·Sen alkupätkän muistan. Perjantain pelistä jäi jotain kytemään. Lauantaina (Ilari) Melart halusi muistuttaa pelaajaa, joka toistuvasti on osoittanut muiden pelaajien ja pelin kunnioituksen puutetta. Ja toisin kuin tämä pelaaja (Jarkko Ruutu) väittää, Melart selkeästi hänelle ilmoitti, että muistutus on hänelle tulossa.

–·Kahdenkymmenen vuoden ammattikiekkourani aikana asiat ovat olleet ja ovat edelleen niin, että nämä muistutukset annetaan niin, jotta kyseinen pelaaja pystyy puolustautumaan.

 

Oletko nähnyt videotallenteita kyseisestä ottelusta ja erityisesti tilanteesta, jossa Semir Ben-Amor hyökkää kimppuusi?

–·Olen. On vaikea käsittää, että tämmöistä on tapahtunut ja että se on tapahtunut tällaisten ammattilaisten, kuten Jarmo Kekäläinen, Ossi Väänänen ja Riku Hahlin, joukkueessa.

–·Minun on vaikea käsittää sitä miten näin on. En itse muista sitä asiaa, enkä tiennyt, että olin saanut lyöntejä. Mutta videoltahan sen näkee. Asia on täysin yli niiden rajojen ja sen pelaajien kunnioituksen, mitä Suomessakin vuosikymmenien saatossa olemme saaneet aikaan. Tiedostan toki samalla, että HIFK:llakin oma osuutensa historiassa tämän tyyppisiin tapauksiin.

 

Tapahtuma on poikinut paljon otsikoita ja palstatilaa, keskustelu internetissä velloo. Milloin ja miten ikävä episodi saa päätöksensä?

–·Yhteiskunta ja sen säännöt päättävät, miten asioissa edetään. Poliisitutkinta mahdollisine jatkoseuraamuksineen määrittelee sen, kuinka kauan tätä asiaa käsitellään.

 

Sinut ilmoitettiin HIFK:n kapteenina osallistumaan keskiviikkona 5. syyskuuta alkavalle perinteiselle jääkiekon SM-liigaristeilylle. Oletko paikalla?

–·En ole paikalla. Kunto ei ole vielä niin hyvä. Lepo on tässä vaiheessa tärkeintä.

Ville Peltonen STT:lle: Vointi on parempi jo

Poliisi aloittaa esitutkinnan Peltosen telomisesta