HS: Näin arvokas on SM-liigan ja Telian välinen tv-sopimus

SM-liigan nykyinen tv-sopimus Sanoman kanssa on voimassa vielä ensi kauden. Sanoma ja Liiga eivät koskaan julkistaneet viisivuotisen sopimuksen arvoa, mutta Helsingin Sanomien mukaan ainakin seurojen tilinpäätöksistä päätellen Sanoma maksoi tv-oikeuksista noin 14 miljoonaa euroa vuodessa.

Neljä viikkoa sitten SM-liiga teki kuuden vuoden tv-sopimuksen ruotsalaisen teleoperaattorin Telian kanssa. Helsingin Sanomien mukaan Telian ja Liigan välinen sopimus on arvoltaan peräti 23 miljoonaa euroa vuodessa.

Sanomalta liiga vaati tietyn määrän ilmaista televisionäkyvyyttä, mutta Helsingin Sanomien mukaan tulevaisuudessa maksutonta liigaviihdettä ei välttämättä nähdä. Näin siksi, että Telia maksaa Liigalle niin paljon rahaa, että Liiga on valmis luopumaan vaatimuksestaan.

Telian tv-liikennetoiminnan johtaja Henrik Laine kertoo lehdelle, että Telia neuvottelee mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa otteluiden esittämisestä television vapailla kanavilla. Tarjolla voi olla esimerkiksi yksi ottelu kuukaudessa, mutta tulevaisuudessa Liiga saattaa siirtyä kokonaan maksumuurin taakse.