"Harva vastaa Kimmo Timosen kutsuun kieltävästi"

Noin sata kierrosta vuodessa golfaava Seppo Kantosalo on ollut jokaisella kuudella kerralla Kime 4 Kidsin kilpailunjohtaja, joten hänellä on perspektiiviä arvioida hyväntekeväisyystapahtumaa.

– Tässä jutussa on ihan omanlainen erikoisfiiliksensä. Kaikesta näkee, että tänne on tultu pitämään hauskaa hyvän asian merkeissä, Kantosalo kehuu.

Kokenut golfmies näkee nopeasti myös syyn sille, että tapahtuma kerää vuodesta toiseen runsaasti jääkiekon huipputähtiä.

– Monella kiekkoilijalla on varmasti kesällä kiireitä, mutta harva vastaa Kimmo Timosen kutsuun kieltävästi. Kime on hyvä mies, josta kaikki tykkäävät, Kantosalo ruotii.

Stanley cupin alkukesästä uransa huipennukseksi voittanut Timonen ei itse kiertänyt Vanhan Tarinan kenttää, vaan hän tyytyi lähettämään joukot matkaan.

– Haluan jutella vieraiden kanssa ja se ei onnistuisi, jos olisin pelaamassa viisi tuntia, Timonen selvittää.

Päivän ohjelma oli tuttu. Ensin pelattiin Tarinagolfissa ja myöhään illalla huutokaupattiin erilaista pääsääntöisesti jääkiekkoon liittyvää tavaraa Timosen omistamassa Henry’s pub -ravintolassa. Jossain vaiheessa sunnuntaina varmistunee kuinka paljon tämän kerran tapahtuma tuotti Kuopion Yliopistollisen sairaalan lapsipotilaiden ja heidän perheidensä hyväksi.

– Eiköhän kasaan saada jälleen ihan hyvä potti. Mitään tavoitesummaa ei ole mietitty, Timonen kertoo.

Viiden edellisen kerran yhteistuotto on 226 150 euroa.

Timonen keskittyy siis ennen kaikkea turinoimaan tapahtumassaan ja hyväntuulinen naljailu kuuluu jääkiekon huipputähtien kohtaamisiin.

Entinen golfammattilainen Mikael Piltz tuumi ennen Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajan Jarmo Kekäläisen avauslyöntiä, että hiekkaeste odottaa.

– Ei, kyllä se veteen menee, Timonen naureksii ja saa muutkin hymyilemään.

Hymy oli herkässä kaikilla koko tapahtuman ajan, vaikka golfissa pinna välillä tahtoo palaakin.

– Tässä tapahtumassa nautiskellaan, Timosen kanssa Stanley cupin voittoa juhlimaan päässyt Teuvo Teräväinen kertaa tapahtuman idean.

Teräväisen tulo mukaan oli luonnollinen jatkumo seuratovereiden yhteydenpidolle. Timonen ja Teräväinen sopivat jo hyvissä ajoin ennen Stanley cupin voittamista, että kaksikko kohtaa kauden jälkeen viimeistään Siilinjärven Tarinagolfissa Kime 4 Kidsissä.

– Kime oli minulle pudotuspeleissä ihan kuin ”iskä”. Kokeneen miehen neuvoista oli apua.

Tapahtumassa nähtiin muitakin urheilupersoonia kuin jääkiekkovaikuttajia. Yksi heistä oli Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

– Olen pelannut vähän, mutta nyt minulla on selkeä ajatus siitä mitä teen kentällä. Tekee hyvää pelata, kun useina päivinä istuu 16 tuntia, Kojonkoski toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Timosen paidasta maksettiin 10 000 euroa

Kime on Teräväisen uusi "iskä"

Tuukka Raskin mailat ja hanskat ovat huvenneet Kime 4 Kidsiin

Kime kuritti vieraitaan tenniksessä