Hilldingistä tuli heti raumalaisten lemmikki

Joakim Hillding raivasi tiensä raumalaisten sydämiin heti ensimmäisessä ottelussaan Lukon paidassa. 29-vuotias ruotsalaissentteri sai jatkoajan ensimmäisessä minuutilla Janne Keräsen taakseen jättämän kiekon lapaansa, pisti niin sanotusti ranteen lukkoon ja TPS:n maalivahti Oskari Setänen oli lyöty niukasti, mutta varmasti maalein 1–0.

– Tärkeintä oli voittaa. Pelissä oli paljon tunnetta ja vauhtia, mutta hienoudet jäivät vähiin. Pystyimme vetämään tällä kokoonpanolla vain kaksi harjoitusta ennen avausottelua ja se näkyi pelissä, Hillding tiivisti.

Maalintekijän ohella Lukosta ansaitsee erityiskiitoksen maalivahti Kaapo Kähkönen, joka aloitti kautensa komeasti nollapelillä. Viime kauden alussa nuorten maailmanmestari haki vielä itseään, mutta nyt kaukalossa oli itse varmuus.

– Kähkös-Kaapon nollapeli oli tämän ottelun ratkaisu. Hän piti meitä pystyssä, kun joukkueella oli vaikeaa ja kiekko pyöri omassa päässä, kiitteli pelikiellossa ollutta vastuuvalmentaja Pekka Virtaa tuurannut Erik Hämäläinen.

Omaa panostaan tunnetusti vaatimaton Hämäläinen ei suostunut korostamaan.

– Pekka valmisti joukkueen päivän mittaan ja me Jessen (Welling) kanssa vain peluutettiin, Hämäläinen kuittasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hovinen torjui Kapaselle lentävän lähdön