Huima kamppailu Stanley cupista jatkuu tasatilanteesta

Chicagon Brandon Saadista odotetaan huippumiestä NHL:ään. Kirkkaan väläyksen taidoistaan Saad antoi NHL:n Stanley cupin neljännessä loppuottelussa keskiviikkona. Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Saad kiersi Tampan puolustajan Anton Strålmanin, ajoi röyhkeästi maalille ja vispasi rystyltä kiekon maalivahti Andrei Vasiljevskin haaroista maaliin. Maali takasi Chicagolle 2-1-voiton ja tasasi voitot loppuottelusarjassa 2-2:een.

Saad menetti rynnistyksessä kiekon hallinnan toviksi Vasiljevskin mailalla sorkkimisen takia, mutta sai pukin uudelleen mailanlapaan ja löysi sopivan aukon.

- Olin aika onnekas, Saad vähätteli, mutta sai myös valmentaja Joel Quennevillen kehut.

- Erittäin hyvä esitys, Quenneville sanoi.

Myös Tampan suomalaisen tähden Valtteri Filppulan oivallus toisen erän puolivälissä oli maanmainio. Filppulan juonikas syöttö maalin takaa päästi Alex Killornin viimeistelemään avopaikasta 1-1-tasoitukseen. Ennen maalia Filppula riisti kiekon vastustajalta Chicagon puolustusalueella.

Ottelun avausmaalin viimeisteli kapteeni Jonathan Toews toisessa erässä. Toews taituroi kiekon maaliin Vasiljevskin torjunnan jälkeen.

Ottelun lopussa Tampa yritti tasoitusta ilman maalivahtia ja painosti hurjasti.

Saad palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Maali oli Saadille kahdeksas pudotuspeleissä ja toinen voittomaali. Seuraava peli on Tampassa Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna.

Myös Chicagon konkaripuolustajalle Kimmo Timoselle tarjottiin ratkaisijanviittaa, sillä hänen laukauksestaan kiekko kilahti yläputkeen ja sen kautta ulos pelialueelta. Seuranneen aloituksen jälkeen nähtiin Saadin uroteko. Hän sai kiekon, pujotteli vasemmalta maalille ja alkoi saada onnitteluja 2-1-maalista.

Historiallisen tasainen

Tampan ja Chicagon sarja on ollut lähes historiallisen tasainen. Kaikki neljä ottelua ovat päättyneet maalin erolla jommallekummalle. Viimeksi Stanley cupin finaali on alkanut yhtä tasaisesti vuonna 1968.

Ennen ottelun alkua koettiin yllätys, sillä Tampan maalille luisteli 20-vuotias tulokas, 20:n NHL-pelin torjuja Andrei Vasiljevski. Loukkaantunut Ben Bishop ei edes pukenut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Timonen pääsi jäälle NHL-finaaleissa