Huuhkajilla yhä tappiotonta liitoa – vaikka talviterässä vielä ollaankin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkoi viime syksynä alkanutta tappiottomuuttaan, kun vuoden toisessa maaottelussa vastaan asettui Makedonia Turkin Belekissä. Tappioton putki venyi jo seitsemään, mutta samalla toki jäätiin maalitta ensimmäisen kerran vuoteen kahden tasavahvan porukan vääntäessä 0–0-tuloksen.

Maalipaikat ottelussa olivat kohtuullisen vähissä, mutta Suomi sai kuitenkin 75. minuutin tienoilla pari hyvää saumaa. Teemu Pukki ja Robin Lod eivät kuitenkaan saaneet palloa maaliin. Pukin puskun otti makedonialaisvahti, ja Lodin loistopaikka tuhraantui onnettomaan viimeistelyyn.

Makedonian Arijan Ademilla puolestaan oli mahtipaikka 58. minuutilla, mutta Lukas Hradecky venyi komeaan torjuntaan maalivahdin kanssa kasvokkain päässeen Ademin vedosta.

– Vähän tuntui, että pikkaisen talviterässä oltiin, summasi päävalmentaja Markku Kanerva Belekin perjantai-illan.

– Syöttövirheitä ja pallo poltti jaloissa. Toivoimme, että saisimme enemmän luotua paikkoja. Mutta Makedonian taso on muistettava, ja kyllähän viiden puolustajan alakertaa on hankala murtaa, Kanerva jatkoi.

Suomen tavoin tappioita jo pitkään vältellyt Makedonia pysyi kuitenkin kurissa, vaikka nuo Kanervan manailemat pallonmenetykset antoivatkin turhaan pari maalipaikkaa vastustajalle.

– Puolustukseen olen kokonaisuutena tyytyväinen, Kanerva totesi.

Pohjanpalo väänsi nilkan 

Suomi jatkaa Turkissa vielä maanantain Malta-pelin. Vastus ei ihan perjantaiselle tasolle yllä, ja Kanerva toivoo hyökkäyksen saavan jo enemmän aikaan. Miinusta perjantaista toi kuitenkin avauskärki Joel Pohjanpalon nilkkavamma, jonka myötä hän tuli vaihtoon toisen puoliajan alkuvaiheissa.

– Nilkka vääntyi. Toivottavasti toipuu parissa päivässä. Mutta joka tapauksessa Maltaa vastaan nähdään niitä, jotka eivät nyt olleet kentällä, vain kaksi vaihtoa tehnyt Kanerva kertoi.

– Maltaa vastaan haetaan hyökkäykseen tehoa ja pallolliseen peliin petrausta. Malta on erityyppinen vastus kuin Makedonia, mutta kyllä sekin tuo omat haasteensa. Täysi päivätyö jälleen.