Hyökkääjä Jere-Matias Alanen jatkaa IPK:ssa – "Saamme hänestä erittäin laadukkaan keskushyökkääjän"

Iisalmen Peli-Karhut on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen keskushyökkääjä Jere-Matias Alasen kanssa. Alanen tuli viime kaudella Iisalmeen Tampareelta ja Tapparan organisaatiosta.

Suurin osa viime kaudesta 17-18 kului Lempäälässä ja LeKi:ssä, jonka paidassa syntyi komeat tehot 16+15. Isoin odotuksin Iisalmeen saapuneen Alasen alkukausi oli monella tavalla vaikea, eikä vähiten syksyllä suoritetun asevelvollisuuden takia. Tammikuusta eteenpäin kuitenkin Alanen oli koko joukkueen tavoin, kuin uudesti syntynyt. Parhaiten Alasen onnistumisista on jäänyt mieleen tammikuussa syntynyt hattutemppu TuTon reppuun kotiyleisön edessä.

”Jema” väläytteli potentiaaliaan kevätkaudella. Alkukausi oli koko joukkueen tavoin vaikea, mutta tammikuusta eteenpäin hän lunasti häneen kohdistuneita odotuksia. Mies liikkuu isoksi mieheksi erittäin hyvin jäällä ja pystyy pelaamaan laadukasta jääkiekkoa molemmissa päissä kenttää.

– Saamme hänestä erittäin laadukkaan keskushyökkääjän, joka on myös erittäin vahva aloittaja, kommentoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola.

Alanen itse kertoi viihtyneensä Iisalmessa hyvin, mikä oli iso syy Iisalmessa jatkamiseen.

– Hyvillä mielin jatkosopimuksesta ja mukava jatkaa IPK:ssa. Viihdyin viime kaudella hyvin Iisalmessa ja uskon, että tulevalla kaudella tällä joukkueella on hyvä mahdollisuus menestyä, kertoi Alanen.

– Kesä menee pitkälti harjoittelun ehdoilla, mutta kerkeää siellä välissä lomaillakin ja pipahtamaan New York:ssa, Alanen avasi kesän suunnitelmiaan.

IPK:lla on Alasen sopimuksen myötä pelaajasopimus kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja yhdentoista hyökkääjän kanssa.

– Sopimustilanteemme on tällä hetkellä hyvä. Kartoitamme vielä rauhassa tilannetta yhden puolustajan sekä 2-3 hyökkääjän osalta.

Minulla on vahva usko, että meillä on kilpailukykyinen joukkue kasassa, kun kausi alkaa, päätti Ylisipola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.