IIHF:n kurinpito taas helläkätisenä, rumasta päätällistä vain yhden pelin panna - Katso video ja tuomitse itse

IIHF:n kurinpidon toiminta on herättänyt keskustelua tänä(kin) keväänä. Lisää vettä myllyyn saatiin tiistai-iltana, kun Kanadan tehohyökkääjä Anthony Manta lanasi Yhdysvaltain Colin Whiten rumalla päähän kohdistuneella taklauksella.

Suomalaistuomari Mikko Kaukokari puhalsi Manthalle tilanteesta 2+10, kun 5+20 olisi ollut paremmin paikallaan. Myös kurinpito kohteli Detroitin hyökkääjää helläkätisesti, kun Mantha sai ainoastaan yhden ottelun pelikiellon huolimatta perustelujen painavista sanoista.

- Manthan toiminta tilanteessa oli vaarallista ja se aiheutti vakavan loukkaantumisen uhan Whitelle. Mantha olisi voinut pelata tilanteessa ennemmin kiekkoa kuin taklata, kurinpitokomitea perusteli tuomiotaan.

Tilanne on nähtävissä oheiselta videolta ja siitä on jokaisen kotikurinpitäjän helppo vetää omat johtopäätöksensä.

 

Reilu viikko sitten Kosicessa puhutti tilanne, jossa Yhdysvaltain Clayton Keller tempaisi rumalla jalkapyyhkäisyllä Juhani Tyrväiseltä jalat alta.

5+20 minuutin arvoisesta tilanteesta ei tuomittu lainkaan rangaistusta, sen sijaan Dylan Larkin kajautti hetken kuluttua 3-2 -jatkoaikamaalin. Keller sai myöhemmin IIHF:n ex-pelaajista ympäri maailman koostuvalta kurinpitokomitealta huomautuksen.

- Kyllä se on tunteisiin päässyt vähän menemään, ei sille mitään voi. Tuomareille sattuu virheitä, mutta isoin virhe sattui nyt IIHF:n kurinpitokomitealle, leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jyrähteli tuolloin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Paljonko Anthony Manthan olisi pitänyt saada pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta?