IPK päätti runkosarjan niukkaan tappioon

Iisalmen Peli-Karhuilla oli tiedossa jo ennen Mestiksen runkosarjan viimeistä kierrosta, että kausi jatkuu vielä lauantain kotiottelunkin jälkeen karsintasarjassa. Sen sijaan Rovaniemen Kiekolla oli vielä mahdollisuus hinata itsensä kuiville ottamalla kolmen pisteen voitto Iisalmesta.

Päätössummerin soidessa Rovaniemen Kiekko juhli Kankaan montussa kuin suuremmankin mestaruuden vieneenä voittajajoukkueena. Tuomas Komulainen laukoi Rokin 2–1 (0–1, 1–0, 1–0) -voittomaalin ajassa 56.40.

– Komulainen laukoi RoKin historian tärkeimmän osuman. Tämä on seuran historian paras saavutus Mestiksessä, RoKin päävalmentaja Juha Juujärvi iloitsi lehdistötilaisuudessa.

Kotijoukkueen Jevgeni Fofanovin 1–0 -avausosuma reilun viiden minuutin pelin jälkeen kesti tulostaululla aina ottelun puolivälin yli.

RoKin tasoituksen iski toisessa erässä joukkueen kultakypärä, HIFK:nkin riveissä Liiga-vauhtia kokeilemassa käynyt Juhani Tamminen.

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen antoi reilut onnittelut pelin jälkeen vastustajajoukkueelle, mutta kehui samalla myös oman joukkueen työmoraalia.

– Kurkisen ”Rise” sanoi vaihtopenkillä vielä viisi minuuttia ennen loppua, että on meillä kova joukkue. Meillä ei ollut ottelussa sinänsä mitään pistepanosta, mutta silti joukkue taisteli pisteistä aivan loppuun saakka.

– Toki olimme tänään jäljessä kiekollisessa pelaamisessa, emmekä oikein päässeet hyökkäysrytmiimme. Jos oli vastustajan maalivahti tänään hyvä, niin kyllä hyvä oli myös Tuomas Tolonen meidän maalillamme, Sinkkonen totesi.

Ilman Komulaisen voitto-osumaa RoKi olisi jäänyt IPK:n kanssa karsintasarjaan, sillä myös rovaniemeläisten kanssa tasapisteissä ennen viimeistä kierrosta olleet Kajaanin Hokki ja JYP-Akatemia voittivat omat ottelunsa.

Hokki ja JYP Akatemia jäivät kuitenkin huonomman maalieronsa vuoksi IPK:n kanssa Mestiksen karsintasarjaan, johon liittyvät Suomi-Sarjan puolelta myös Imatran Ketterä ja JHT. Paikka ensi kauden Mestiksessä aukeaa kahdelle parhaalle viiden joukkueen karsintasarjassa.

IPK:n osalta karsintasarja alkaa ensi perjantaina kotiottelulla Ketterää vastaan.

– Meillä hommat jatkuu. Tiedämme kuka meillä on avausvastustaja, ja ensi viikko valmistaudutaan kovaan sarjaan. Voitetaan karsintasarjassa riittävä määrä otteluita ja pidetään samanlaiset juhlat kuin RoKi piti tänään, Sinkkonen totesi ytimekkäästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.